Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Προφυλακιστέος ο καθηγητής του ΑΠΘ, ύποπτος για διπλή δολοφονία

Προφυλακιστέος κρίθηκε τελικά ο καθηγητής του ΑΠΘ που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τη σύζυγο του και τη γιαγιά της! Η μυστηριώδης υπόθεση που μοιάζει σαν να βγήκε από σενάριο του Χίτσκοκ, είχε προκαλέσει διχογνωμία ακόμη και σε έμπειρους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς η διπλή δολοφονία με αρσενικό, αποκαλύφθηκε καθυστερημένα, ενώ ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προσωρινή κράτηση του υπόπτου.
Υπό αυτές τις συνθήκες, τη διαφωνία έλυσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Θεσσαλονίκης, κρίνοντας ότι ο πανεπιστημιακός καθηγητής που φέρεται ως πρωταγωνιστής της σκοτεινής αυτής υπόθεσης, πρέπει να προφυλακιστεί.
Ο 43χρονος κατηγορείται για τον θάνατο των δύο γυναικών, μίας 86χρονης και της 34χρονης εγγονής της, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση, τον Αύγουστο του 2013. Ο ανώτερος εκπαιδευτικός που ήταν σύζυγος της 34χρονης θανούσας, κλήθηκε και απολογήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε τακτικό ανακριτή, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τη διπλή  δολοφονία. Απέδωσε την εμπλοκή του σε «σκευωρία», την οποία «έστησε» η οικογένεια των δύο γυναικών. 
Ο Στ' τακτικός ανακριτής Θεσσαλονίκης Φίλιππος Τσιώτας ενώπιον του οποίου εμφανίσθηκε αρκετές φορές για απολογία και διευκρινίσεις ο 43χρονος πανεπιστημιακός, γνωμοδότησε τελικά υπέρ της προφυλάκισης του, αλλά η εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων Ευαγγελία Λιάσου είχε διαφορετική γνώμη, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ τους, έλυσε το δικαστικό συμβούλιο υπέρ του ανακριτή. 
Η υπόθεση, που μοιάζει με θρίλερ βγαλμένο από σενάριο Χολιγουντιανής παραγωγής, εκτυλίχθηκε το καλοκαίρι του 2013, όταν σε διάστημα λίγων ημερών, γιαγιά και εγγονή άφηναν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύονταν, προκαλώντας προβληματισμό στους θεράποντες γιατρούς. Πρώτα υπέκυψε η 86χρονη κι έπειτα από λίγα 24ωρα η 32χρονη εγγονή της. Κοινό χαρακτηριστικό των δυο θανάτων, ότι στα σπλάχνα τους ανιχνεύτηκαν μεγάλες ποσότητες αρσενικού.
Η ιδιαίτερη νευρολογική συμπτωματολογία οδήγησε, ύστερα από αλλεπάλληλες έρευνες, στην πιθανότητα οι θάνατοι να οφείλονται σε δηλητηρίαση, συμπέρασμα που κινητοποίησε τους επιστήμονες. Με δεδομένο ότι το αρσενικό που εμπεριέχεται στις τροφές σε συνήθη ποσότητα δεν είναι ικανό να προκαλέσει θάνατο, αποφασίστηκε, λίγους μήνες αργότερα, να γίνει εκταφή των δύο σορών από τα κοιμητήρια της Θέρμης, προκειμένου να διεξαχθούν συγκριτικές αναλύσεις.
Τα ευρήματα ενίσχυσαν τις υποψίες των επιστημόνων και την υπόθεση ανέλαβε πλέον να διερευνήσει ποινικά η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Μετά την περαίωση της έρευνας, η δικογραφία διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή. 

efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: