Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμών στην Αθήνα

Διαδηλώσεις κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πραγματοποιεί στο κέντρο της Αθήνας το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως αρπάζει τις περιουσίες των λαϊκών οικογενειών . Παράλληλα, πορεία πραγματοποιούν Η ΑΔΕΔΥ, συλλογικότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία» διαδηλώνει  το ΠΑΜΕ έξω από υπουργείο Οικονομικών.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που «προχωρά ακάθεκτη στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στην αρπαγή της περιουσίας του εργαζόμενου, του άνεργου, του χαμηλοσυνταξιούχου, της λαϊκής οικογένειας, την ίδια στιγμή που οι μεγαλοεπιχειρηματίες για μια ακόμη φορά ξεφεύγουν αξιοποιώντας τους νόμους του συστήματος. Καταγγέλλουν την πολιτική τους που τσακίζει τα λαϊκά εισοδήματα».

Πορεία πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ, συλλογικότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς καθώς κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ζητώντας «την προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο, καθώς επίσης και να μην πραγματοποιηθεί καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα «ώστε να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να παρθούν μέτρα πραγματικής προστασίας τους και να καταργηθεί το ιδιώνυμο (νόμος Κοντονή) σε βάρος των αγωνιζόμενων».

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: