Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει ολόκληρη τη χώρα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις. Συγκεκριμένα, το Σάββατο βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ενίσχυση των ανέμων 6 με 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 ως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 ως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα). Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από τη νύχτα στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. . Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 ως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη Στερεά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα). Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 ως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα- που κατά τόπους θα είναι ισχυρά- στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 ως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες και πιθανόν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4-6 που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
koutipandoras.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: