Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

«Τσιφλίκι» του έκανε ξανά ο Στουρνάρας την ΤτΕ

Ο Γιάννης Στουρνάρας για ακόμη μια φορά (σ.σ θα χάσουμε τον αριθμό σε λίγο), χρησιμοποίησε ως τσιφλίκι του την επίσημη ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδας. Ανέβασε την «ομιλία», όπως την αποκαλεί ο ίδιος τουλάχιστον γιατί ουσιαστικά επρόκειτο για απολογία, στη βουλή για το σκάνδαλο Novartis. Ο κεντρικός Τραπεζίτης ήταν ένα από τα εννέα πολιτικά πρόσωπα που απολογήθηκαν στη Βουλή για την εμπλοκή τους στη δικογραφία Novartis, καθώς το άλλο πρόσωπο που συμπληρώνει τη δεκάδα των εμπλεκομένων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε υπόμνημα.


Ο Γιάννης Στουρνάρας, όπως έγραψε το koutipandoras.gr την Τετάρτη, στην απολογία του προσπάθησε με κάθε τρόπο να υπερασπιστεί την επιλογή του να μην παραιτηθεί από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και να υποστηρίξει τη σύζυγό του την οποία το FBI έχει εμπλέξει στο σκάνδαλο Novartis.
Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέλυσε με λεπτομέρειες το βιογραφικό της συζύγου του η οποία όπως ισχυρίστηκε στοχοποιείται ώστε να χτυπηθεί ο ίδιος.
Φυσικά ο κ. Στουρνάρας δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα αναφορικά με τις συνεχείς αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες της Λίνας Νικολοπούλου παρά διαρκώς άφηνε να εννοηθεί ότι όσα κατά καιρούς έχουν γραφεί για εκείνη έχουν ως στόχο τον ίδιο. Είναι μάλιστα ενδιαφέρον ότι στα δημοσιεύματα αυτά που δήθεν είχαν ως στόχο εκείνον, συμπεριέλαβε και όσα γράφηκαν όταν οι ελληνικές Αρχές εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρίας της για έλεγχο. Γεγονός δηλαδή αδιαμφισβήτητο.
Όλα όσα είπε λοιπόν ο Γιάννης Στουρνάρας την Τετάρτη στη συζήτηση για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis αναρτήθηκαν σήμερα στο επίσημο site της ΤτΕ.
Ειδικότερα, αν επισκεφτεί κανείς την ιστοσελίδα, στην αρχική της σελίδα θα δει στο σημείο «Ομιλίες – Συνεντεύξεις» θα δει την ανάρτηση με τίτλο: «Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή των Ελλήνων για την Υπόθεση Novartis».
Αφενός δεν επρόκειτο για ομιλία. Αφετέρου για ποιον ακριβώς λόγο τα όσα είπε για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Novartis και την εμφάνιση του ονόματός του στη δικογραφία ως αποδέκτη μιζών από τους προστατευόμενους μάρτυρες αφορούν την ΤτΕ;
Τί δουλειά έχει ακριβώς να υπάρχει στην ΤτΕ το εγκώμιο που έπλεξε για τη σύζυγό του ο Γιάννης Στουρνάρας;
Ο Γιάννης Στουρνάρας μάλλον αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί ως «παραμάγαζο» ανακοινώσεων την επίσημη ιστοσελίδα της ΤτΕ, αναρτώντας ανακοινώσεις και ομιλίες που αφορούν προσωπικά του ζητήματα και όχι τον θεσμικό του ρόλο.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: