Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Από 7/7 έως 15/7 οι αιτήσεις για αναπληρωτές - ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς

Ο αριθμός αιτήσεων εκπαιδευτικών για θέσεις αναπληρωτών που θα κατατεθoύν εφέτος στο υπουργείο Παιδείας ξεπερνά τις 60.000, ενώ το υπουργείο θα διαθέσει 12.000-14.000 θέσεις.

Με εγκύκλιο που δόθηκε σήμερα, στην δημοσιότητα, το υπουργείο Παιδείας ορίζει τις προϋποθέσεις, τα προσόντα και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τα σχολεία την επόμενη σχολική χρονιά.

Πάντως, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, στους πίνακες που θα καταρτιστούν θα προταχθούν οι υποψήφιοι που είναι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογένειας και οι υποψήφιοι που πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία και σκλήρυνση κατά πλάκας.

Οι προθεσμίες αιτήσεων
Οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να προσληφθούν ως αναπληρωτές στα σχολεία της χώρας την επόμενη σχολική χρονιά, θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από σήμερα, 7 Ιουλίου έως και τις 15 του μήνα στις Διευθύνσεις ή τα Γραφεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Στην αίτηση-δήλωση οι υποψήφιοι αναπληρωτές θα πρέπει να δηλώσουν κατά σειρά προτεραιότητας από 1 έως 30 περιοχές προτίμησης με πλήρες ή μειωμένο ωράριο για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τη Σιβιτανίδειο Σχολή, τα εκκλησιαστικά λύκεια και τα καλλιτεχνικά σχολεία.

Αναφορικά με τους ωρομίσθιους, δηλώνονται οι περιοχές προτίμησης μίας μόνο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Όλα τα στοιχεία της εγκυκλίου καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: