Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Το απόλυτο κουκούλωμα



Το πολιτικό προσωπικό της χώρας εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται πως δεν έχει πια περιθώρια να πολιτεύεται με τον ίδιο τρόπο που το έκανε έως τώρα και ο οποίος είχε αποτέλεσμα και τη δική του χρεοκοπία.


Όσα συνέβησαν από την αρχή μέχρι το ορατό τέλος στη διερεύνηση του σκανδάλου Siemens -του μεγαλύτερου μεταπολιτευτικά- επιβεβαιώνουν πως κόμματα και πολιτικοί αδυνατούν ν' ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών.


Την περασμένη Πέμπτη, παίχτηκε μία από τις τελευταίες πράξεις της υποτιθέμενης διερεύνησης του σκανδάλου και της συμμετοχής πολιτικών προσώπων σ' αυτό. Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε τους 151 βουλευτές που απαιτούνταν για τη συγκρότηση του εισαγγελικού συμβουλίου. Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές εκδήλωσαν έμμεσα τη διαφωνία τους με την παραπομπή των Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη και τη διαφωνία αυτή την έδειξαν την ψηφοφορία για το δικαστικό συμβούλιο.




Η Νέα Δημοκρατία προτίμησε πιο... σοφή οδό. Θέλοντας ν' αποφύγει την παραπομπή δύο πρώην υπουργών της (ανεξάρτητα αν σήμερα δεν βρίσκονται στις τάξεις της), προτίμησε το δρόμο της αποχώρησης από την ψηφοφορία. Ετσι, απέφυγαν και το ενδεχόμενο να ψήφιζαν κάποιοι Νεοδημοκράτες βουλευτές τη σύσταση του συμβουλίου.


Σύντομα -και με τα προβλήματα της βαθιάς ύφεσης να στρέφουν το ενδιαφέρον μας εκεί- αναμένεται να γραφτεί το οριστικό τέλος της όποιας διερεύνησης του σκανδάλου. Οι πολιτικοί που έβαλαν το χέρι στο μέλι θ' αφεθούν ήσυχοι να το απολαύσουν. Και ο πολιτικός κόσμος θα έχει επιβεβαιώσει την αρνητική εικόνα που υπάρχει γι' αυτόν... 


Πηγή : www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: