Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Βόλος: Οικογιορτές με στόχο έναν άλλο τρόπο ζωής

Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στην παραλία του Βόλου και συγκεκριμένα στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου από τις 6 έως και τις 9 Οκτωβρίου.


Σκοπός της αποτελεί η ανάδειξη ενός εναλλακτικού τρόπου ζωής ενάντια στον υπερκαταναλωτισμό. Στη γιορτή θα υπάρχουν πάγκοι με προϊόντα οικο-καλλιέργειας, χειροτεχνίας, μεταποίησης και άγριας συλλογής.

Η γιορτή έχει τις ρίζες της στην Πανελλήνια Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, που ταξιδεύει κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της χώρας εδώ και 18 χρόνια, διοργανώνεται και φέτος, για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας.





Συγκεκριμένα, στην γιορτή θα υπάρχουν πάγκοι με προϊόντα οικο-καλλιέργειας, χειροτεχνίας, μεταποίησης και άγριας συλλογής. Αντίθετα σε κάθε κερδοσκοπικό χαρακτήρα και τον «πράσινο (και οικολογικό) καπιταλισμό» η γιορτή προτάσσει την αυτοοργάνωση και την άμεση δημοκρατία. Τις προσιτές τιμές και τη προώθηση της μικρής παραγωγής. Την οικοτεχνία και την μεταποίηση με παραδοσιακές μεθόδους. Τη δημιουργία χειροποίητων κατασκευών και χειροτεχνιών. Τις παραδοσιακές χρήσεις των βοτάνων με θεραπευτική και καλλυντική δράση. Τα συλλογικά εγχειρήματα και τις συνεργασίες ως απάντηση στη μισθωτή εργασία.



Παράλληλα, στην γιορτή θα υπάρχουν συζητήσεις, εργαστήρια, προβολές ντοκιμαντέρ, μουσική και χορό. Ενώ για τα παιδιά θα υπάρχουν ομάδες δημιουργικής απασχόλησης.



Στόχος εκτός από την ανάδειξη ενός νέου τρόπου ζωής με επανεξέταση του τρόπου που λειτουργεί η οικονομία καθώς και της σχέσης φύσης και ανθρώπινης κοινωνίας, η υποστήριξη των μικρών παραγωγών και η προώθηση της οικολογικής και βιώσιμης γεωργίας και χειροτεχνίας.


Περισσότερες πληροφορίες : http://oikogiortivolos.blogspot.com/


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: