Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Απαλλάσσονται και οι αποθήκες …των ναών;

Ένας από τους κλάδους που έχει αναπτύξει δυναμικά τις κομπίνες της η εκκλησία, είναι οι άδειες της ναοδομίας...

Φτιάχνεις ένα εκκλησάκι στο κτήμα σου και γι αυτό την άδεια την εκδίδει η ναοδομία. Προσθέτεις μια βίλα σαν αποθηκευτικό-βοηθητικο χώρο της εκκλησίας. Φτιάχνεις ότι γουστάρεις και η πολεοδομία δεν έχει το δικαίωμα να σε ελέγξει γιατί είναι χωράφι της εκκλησίας.
Ένας τεράστιος τέτοιος αριθμός πολυτελών κατοικιών ….δεν είναι κατοικίες, είναι εκκλησάκια με βοηθητικούς χώρους.
Απαλλάσσονται επομένως από την υποχρέωση καταβολής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων ως «χώροι λατρείας». Χώροι λατρείας όπου απολαμβάνεις την απαλλαγή από κάθε οικονομική υποχρέωση, χώροι αυτοϊκανοποίησης για τις γνωριμίες που διαθέτει ο ιδιοκτήτης, χώροι περισυλλογής για νέες κομπίνες.

Αυτούς είχε στο μυαλό του ο υπουργός όταν απάλλασσε τους «χώρους λατρείας»; Γιατί από κει ΔΕΝ θα εισπράξει τα πιο χοντρά λεφτά.
Δεν είμαστε κακοί άνθρωποι. Οι σκέψεις και η καρδία μας είναι αγνή και αγαθή και μεγάλη που χωρά ακόμη και τον Βενιζέλο. Σε σημείο παρεξήγησης.
Ας το πάρουμε αλλιώς.
Οι κατηγορίες που απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων είναι πάρα πολλές. Αν τις διαβάσουμε μια-μια δεν είναι παράλογο που απαλλάσσονται.
Γίνεται και είναι παράλογη όλη αυτή η ιστορία, επειδή καλούνται να πληρώσουν όλοι οι άλλοι.
Ο τεράστιος αριθμός των απαλλαγών δείχνει ακριβώς το άδικο του νόμου. Και μαζί την ανικανότητα και τον πανικό που έχει κυριεύσει το αρμόδιο υπουργείο, κάνοντας το να κυκλοφορεί με μάτι που γυαλίζει να ψάχνει ότι ζωντανό κινείται για να το κατασπαράξει.
Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση. Δεν είναι άλλη μια προσπάθεια σωτηρίας.
Είναι το πρεζόνι της γειτονιάς που του δίνεις συνέχεια για να μην το βλέπεις να σέρνεται, αλλά συνεχώς σέρνεται χειρότερα.
Κι ας συστήνουν οι ειδικοί ότι είναι καλλίτερα να του κλείσεις την πόρτα για να καταλάβει τον αυτοκαταστροφικό του κατήφορο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: