Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε δύο ισχυρές εκρήξεις που συγκλόνισαν τη Δαμασκό

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 170 τραυματίσθηκαν σε δυο εκρήξεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη στη νότια Δαμασκό. Η κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις.
Οι πρώτες εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση δείχνουν διαμελισμένα πτώματα, δεκάδες καμμένα αυτοκίνητα σε ορισμένα από τα οποία υπάρχουν απανθρακωμένα πτώματα, δέντρα πεσμένα στο έδαφος και ένα μεγάλο κρατήρα σε δρόμο.
Σύμφωνα με κατοίκους της Δαμασκού, οι δυο εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα λίγο πριν από τις 08:00 τοπική ώρα, έπληξαν συνοικία της Δαμασκού στην οποία βρίσκεται ένα συγκρότημα κτιρίων της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.
Μετά την έκρηξη, δύο στήλες καπνού ανυψώθηκαν πάνω από τη συριακή πρωτεύουσα, η οποία πλήττεται τους τελευταίους μήνες από σειρά αιματηρών επιθέσεων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν τη συνοικία Τανταμούν της πόλης.
Με την ειρήνη να μοιάζει πολύ μακρινή, η διεθνής κοινότητα έχει εκφράσει την ανησυχία της ότι η χώρα στροβιλίζεται στη δίνη ενός εμφυλίου πολέμου.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Συρία περίπου 30 παρατηρητές, αλλά η παρουσία τους δεν έχει οδηγήσει σε μείωση της βίας στη χώρα.
Οι παρατηρητές βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Χομς σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί κατάπαυση πυρός στην περιοχή. Αναλυτές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο μοιάζει ακατόρθωτο.
Την Τετάρτη ισχυρή έκρηξη έπληξε συριακό στρατιωτικό όχημα που συνόδευε την αποστολή των παρατηρητών του ΟΗΕ στην πόλη Ντεραά της Συρίας. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, από εκείνο το σημείο είχε περάσει η αποστολή των παρατηρητών.

news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: