Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δεκατέσσερις εταιρείες του Δημοσίου έτοιμες προς πώληση

Μετά από απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων δεκατέσσερις εταιρείες του Δημοσίου μεταβιβάστηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου, η οποία μπορεί να προχωρήσει στην πώλησή τους.
Σύμφωνα με το Εθνος πρόκειταιι για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την Αγροτική Τράπεζα, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ και την Ελληνικό Α.Ε.
Σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη, μετά τις μεταβιβάσεις αυτές έκλεισαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες προκειμένου να ξεκινήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων γαι το 2012..
Ειδικότερα, με την απόφαση που έλαβε η Διυπουργική στις 25 Απριλίου και δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακόλουθα περιουσιακά στοιχεία:
Το 51,03% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.
Το 50,96% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ.
Το 65% της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου.
Το 34,03% της ΕΥΔΑΠ.
Το 34,01% της ΕΥΑΘ.
Το 98,44% του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος.
Το 80,97% της ΕΛΒΟ.Το 25% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
Το 17% της ΔΕΗ.
Το 34,04% του μ. κεφ. του Τ.Τ.
Το 92,68% των μετοχών ΑΤΕ.
Το 100% της Ελληνικό Α.Ε.
Το 35,47% της ΕΛ.ΠΕ.
Το 55,19% της ΛΑΡΚΟ.
Εξάλλου, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθες πως δεν πωλούνται τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ, «απαντώντας» στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ο κ. Μάκης Βορίδης είχε δηλώσει νωρίτερα πως «η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ δεν πρέπει να προσεγγίζεται ως απλή πώληση κάποιων πάγιων περιουσιακών στοιχείων», προσθέτοντας πως το υπουργείο πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στη διαδικασία αποκρατικοποίησης.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: