Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

24 Νοεμβρίου. Αντιφασιστική διαδήλωση


Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 12.00, στα Προπύλαια. Καλούμε τα μέλη, τους φίλους/ες και τους/τις συμπολίτες μας να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση αυτή αλλά και σε όλες τις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στις γειτονιές. Θα συναντηθούμε στις 11.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Η λαίλαπα του φασισμού που σήμερα χτυπάει πολλές ομάδες πολιτών πρέπει να χτυπηθεί μαζικά από ένα κοινό μέτωπο στη βάσης της κοινωνίας. Η καθημερινή στήριξη της ακροδεξιάς ιδεολογίας από τα κόμματα εξουσίας, τις κατασταλτικές δυνάμεις και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν μπορεί να συνεχιστεί με την ανοχή μας. Καταγράφονται πλέον εκατοντάδες ρατσιστικές επιθέσεις, με την αστυνομία στην καλύτερη περίπτωση απούσα και θεατή και συχνά καλύπτει τους φασίστες προκλητικά. Οι προληπτικές προσαγωγές που προδικάζουν πρόθεση και όχι πράξη, η διαπόμπευση στο διαδίκτυο όσων συλλαμβάνονται, τα βασανιστήρια, είναι κάποια από τα περιστατικά που συνηγορούν στο ότι τα συνεχιζόμενα μέτρα τα οποία ψηφίζονται, εκτός από την διάλυση του κοινωνικού ιστού δημιουργούν συνθήκες αυταρχικής διακυβέρνησης και η εφαρμογή τους επιβάλλει καθεστωτικές μεθόδους και πρακτικές.
Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε κάθε αντιφασιστική πρωτοβουλία και δράση, δεν απεμπολούμε την πρώτη αρχική μας ταυτότητα αυτή του ανθρώπου. Παλεύουμε για τον αυτονόητο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Αν δεν παραμείνουμε άνθρωποι δεν υπάρχει αύριο.



Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: