Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις ρυθμίσεις των δανείων

Περίοδο χάριτος έως 4 χρόνια, με ενδιάμεση επανεξέταση των κριτηρίων, κατά την οποία οι δανειολήπτες θα πληρώνουν μόνο τους τόκους με επιτόκιο 1,5% και δόση που δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος περιλαμβάνονται στο σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των στεγαστικών και των ενυπόθηκων καταναλωτικών δανείων.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι και όσοι έχουν τεκμαιρόμενη εξαρτημένη σχέση εργασίας (μπλοκάκια) υπό την προϋπόθεση το οικογενειακό εισόδημά τους να είναι έως 25.000 ευρώ και υπό τον όρο ότι από την 1η Ιανουαρίου 2010 το εισόδημά τους έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 35%.

Ειδική μέριμνα υπάρχει για ανέργους, ανάπηρους, πολύτεκνους, που εντάσσονται στην προωθούμενη ρύθμιση χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και προϋποθέσεις.

Επιπλέον οι άνεργοι κατά την περίοδο χάριτος δεν θα καταβάλουν δόση.

Στη ρύθμιση εντάσσεται η πρώτη κατοικία, η αντικειμενική αξία της οποίας για μισθωτούς και συνταξιούχους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ, ενώ για τους πολύτεκνους τις 200.000 ευρώ.

Επίσης προβλέπεται η επέκταση της αναστολής πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2013, αλλά και τροποποίηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: