Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Καταδικάστηκε ο δήμαρχος(πρώην νομάρχης) Κιλκίς για υπόθεση αναπήρων - μαϊμού

Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος του δημάρχου που τελεί σε αργία και πρώην νομάρχη Κιλκίς Ευάγγελου Μπαλάσκα για την υπόθεση της έκδοσης χιλιάδων εικονικών δελτίων ΑμΕΑ, κατά τη διετία 2007/2008. Η ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο, εκτιμάται ότι έφτασε το 1,1 εκατ. ευρώ.
Για την ίδια υπόθεση το δικαστήριο επέβαλε στον πρώην πρόεδρο του ΚΤΕΛ Κιλκίς εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επτά ετών. Το δικαστήριο τούς αναγνώρισε ελαφρυντικά και αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τη νομαρχία είχαν εκδοθεί τη συγκεκριμένη διετία βεβαιώσεις για τη χορήγηση δελτίων αναπηρίας σε 10.211 ΑμΕΑ, τη στιγμή που ο αριθμός των αναπήρων στον νομό ήταν πέντε φορές μικρότερος.
Ο πρώην νομάρχης και μετέπειτα δήμαρχος Κιλκίς, που τελεί ήδη εν αργία, απολογούμενος αποποιήθηκε των ευθυνών του, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος απλώς υπέγραφε τα στοιχεία που του έστελναν τα ΚΕΠ προκειμένου να δοθεί η χρηματοδότηση στο ΚΤΕΛ. Αθώος δήλωσε και ο πρώην πρόεδρος του ΚΤΕΛ, ο οποίος, τόνισε ότι ήδη τα χρήματα επιστράφηκαν από την Εταιρεία

www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: