Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

«Ηλιος»: 123 χρόνια για τους τρεις κατηγορούμενους

Οκτώ χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία με το αεροσκάφος «Ήλιος» στο Γραμματικό, που στοίχισε τη ζωή σε 121 άτομα η ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε τελεσίδικα σήμερα τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους.
Το 3μελές Εφετείο της Αθήνας έκρινε ένοχους τους Δημήτρη Πανταζή -Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Ήλιος», Γιώργο Κικκίδη – Διευθυντή πτητικών επιχειρήσεων, Γιάμκο Στοϊμένοφ – Αρχιπιλότο, για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου, τιμωρώντας τον καθ’ ένα από αυτούς με ποινή φυλάκισης 123 ετών.
Ωστόσο εκ του νόμου εκτιτέα μπορεί να είναι τα 10 χρόνια φυλάκισης. Μάλιστα λόγω της αναγνώρισης του ελαφρυντικού υποχρεωτικά μετατράπηκε η ποινή προς 10 ευρώ την ημέρα και υπολογίζεται ότι οι κατηγορούμενοι μαζί με τις προσαυξήσεις θα πρέπει να πληρώσουν περίπου 80.000 ευρώ ο καθ’ ένας για να παραμείνουν ελέυθεροι.
Το δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση για το μηχανικό της εταιρίας Αλαν Ίργουιν. Από την πλευρά του ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Δρούγκας, που εκπροσώπησε τις οικογένειες των θυμάτων χαρακτήρισε την απόφαση δικαίωση για τη μνήμη τους.

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: