Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Όλα στη μόστρα παιδιά, τώρα που ξεπουλάμε!!

Σε πλήρη εξέλιξη δείχνει να βρίσκεται η διαδικασία για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, καθώς ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις στους υποψήφιους επενδυτές.
Στόχος των παρουσιάσεων είναι να έχουν οι ενδιαφερόμενοι μία ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση του ΟΠΑΠ.
Η αρχή έγινε χθες με την Intralot και η παρουσίαση έγινε από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, παρουσία μελών του ΤΑΙΠΕΔ και στελεχών των δύο χρηματοοικονομικών συμβούλων του ελληνικού Δημοσίου (Εθνική Τράπεζα και Deutsche Bank).
Σήμερα έχει σειρά η BC Partners, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα θα γίνει παρουσίαση προς την Emma Delta, όπου μέτοχοι είναι ο Γίρι Σμετς και ο Γιώργος Μελισσανίδης, την Τρίτη θα ακολουθήσει η θυγατρική της κινεζικής Fosun International, Primrose Treasure Limited και την Τετάρτη είναι η σειρά της κοινοπραξίας των Gauselmann, Playtech και Helvason.

Goldman Sachs
Στο μεταξύ, η Goldman Sachs, σε έκθεσή της για τον ΟΠΑΠ, διατήρησε ουδέτερη τη θέση της για τη μετοχή του οργανισμού, ανεβάζοντας οριακά την τιμή - στόχο για το επόμενο δωδεκάμηνο από τα 7,3 ευρώ ανά μετοχή στα 7,53 ευρώ. Οι αναλυτές της Goldman Sachs υποστηρίζουν πως αναμένουν πως η λειτουργία των 35.000 τυχεροπαιγνίων (VLT's), για τα οποία έχει πάρει άδεια ο ΟΠΑΠ, θα ξεκινήσει τελικώς στο α' τρίμηνο του 2014.
Επίσης, εκτιμούν πως τα έσοδα από τα Κρατικά Λαχεία, τα οποία ο ΟΠΑΠ απέκτησε ως βασικός εταίρος κοινοπραξίας με την Intralot και την Scientific Games, θα ανέλθουν στο 1 δισ. ευρώ το 2016.

www.praktores.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: