Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Όσα δεν φτάνει μια αλεπού πηδάνε δυό ΜΑΖΙ και τα φτάνουν.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Αλέξανδρος Δελμούζος"



Νέες μορφές κοινής λειτουργίας των «δημοκρατικών παρατάξεων» ΠΑΣΚ και ΜΑΖΙ

Απάντηση ως προς την εικονική και αντικαταστατική ανασύνθεση του ΔΣ του συλλόγου ΠΕ «ΑΛΕΞ.ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» Γενικευμένες καταστατικές εκτροπές και παρερμηνείες άρθρων κατά το δοκούν από εκπροσώπους των «δημοκρατικών» παρατάξεων (ΠΑΣΚ –ΜΑΖΙ) προκειμένου να προσβάλουν με έκνομες διαδικασίες την αναλογικότητα στην σύνθεση του προεδρείου , και να εξοβελίσουν τον γ.γ. του συλλόγου και μέλος της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης – Συνεργαζόμενοι ,που δημιουργούσε προβλήματα στα σχέδια τους.
Στις 17-2-2013 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ, που συνεκάλεσε ο Πρόεδρος του ΔΣ ,με αποκλειστικό θέμα το κώλυμα που δήλωσα ότι έχω ως προς το να υπογράψω σαν γ.γ του συλλόγου απόφαση της πλειοψηφίας , μετά από πρόταση του ειδικού γραμματέα Ζώη Μπαγιώργου ,

(παρατίθεται το σχετικό απόσπασμα : « Ο κυβερνητικός συνασπισμός με την αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται ότι βρήκαν τη κοινή συνιστώσα.Υπουργός Οικονομικών, πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ΔΝΤ συναινούν στη διαγραφή των δανείων του επίσημου τομέα………»)

επειδή είναι πρόδηλο ότι αυτή στηρίζεται σε διαστρεβλωμένα στοιχεία που παραποιούν την αλήθεια και θα παραπληροφορούσαν τα μέλη του συλλόγου μας. Στην προσπάθεια μου , να μην παρακωλυθεί η έκφραση της πλειοψηφίας του ΔΣ πρότεινα τις δύο παρακάτω εναλλακτικές λύσεις :
1.Όπως προβλέπουν οι νομοθετικές διατάξεις για τις συνδικαλιστικές ενώσεις αλλά και τα περισσότερα καταστατικά συλλόγων «Όταν ο γενικός γραμματέας απουσιάζει ή κωλύεται αντικαθίσταται από τον ειδικό γραμματέα».
2.Όπως ιστορικά έχει συμβεί στο σύλλογό μας πολλές φορές , αλλά και σε πληθώρα άλλων εκπαιδευτικών συλλόγων ΠΕ ή και της Δευτεροβάθμια, σε αποφάσεις με οξυμένη αντιπαράθεση, έμπαινε στο τέλος της απόφασης ο τίτλος , αντί υπογραφής προέδρου –γραμματέα « ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ » .

Οι προτάσεις μου αυτές δεν έγιναν βέβαια αποδεκτές αφού είχαν ήδη μεθοδευθεί όσα θα ακολουθούσαν παραβιάζοντας κάθε πλαίσιο καταστατικού:

- Ο αντιπρόεδρος Α.Πούλος παραιτείται προφορικά και όχι εγγράφως , όπως προβλέπει το καταστατικό , (αν υπήρχε τέτοιο έγγραφο θα έπρεπε να είχε δοθεί στον γραμματέα) στοχεύοντας στο να επιτευχθεί η ανασύνθεση του Δ.Σ και ο εξοβελισμός του γραμματέα του συλλόγου ,

- Στο άρθρο όμως 25 παράγραφος 3 αναφέρεται ότι ανασύνθεση με μυστική ψηφοφορία γίνεται μόνο στην περίπτωση που μέλος του προεδρείου αποχωρεί από το ΔΣ ( πρόσφατα περίπτωση Γ.Καρρά) και όχι για εικονικές παραιτήσεις από θέσεις του προεδρείου (διάρκειας δευτερολέπτων ).

- Το ΔΣ συνεδριάζει, όπως προβλέπει το καταστατικό , σε έκτακτη ή τακτική σύγκλιση του από τον πρόεδρο με ημερήσια διάταξη που κοινοποιείται στα μέλη του τουλάχιστον δύο ημέρες πριν την ορισθείσα ημερομηνία , στην συνεδρίαση αυτή το ΔΣ αποδέχεται ή όχι την παραίτηση από το ΔΣ και όχι από κάποια θέση του προεδρείου μέλους του και ακολουθεί η ανασύνθεση των θέσεων εκτός αυτής του Προέδρου , εφόσον έχει βέβαια αναπληρωθεί το μέλος που παραιτήθηκε από αναπληρωματικό μέλος της παραταξής του .

Αυτά για όσους κόπτονται για την νομιμότητα και την τήρηση του καταστατικού .

Με το πέρας της έκτακτης σύγκλησης του ΔΣ στις 17-2-2013 , ρωτήθηκε ο πρόεδρος Σάββας Σεχίδης αν πιστεύει ότι στις διαδικασίες που ακολουθηθήκαν τόσο αυτός όσο και ο αντιπρόεδρος Άγγελος Πούλος τήρησαν όσα προβλέπονται από το καταστατικό του συλλόγου .Στην απάντηση του «τι εννοώ ;»

Του ανταπάντησα ότι δεσμεύομαι να του απαντήσω αναλυτικά . Αναμένονται λοιπόν οι κινήσεις εκείνες εκ μέρους του Προέδρου και της πλειοψηφίας που φέρεται να εκφράζει που θα αποκαθιστούν την καταστατική νομιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία του ΔΣ του συλλόγου μας.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΊΣΙΟ

Τι όμως οδήγησε τις δυο αυτές παρατάξεις σε μια τέτοιου είδους αυτογελοιοποίηση τόσο ως προς την ποιότητα , το περιεχόμενο και το μέγεθος παραποίησης στην αναφερόμενη απόφαση (δες παραπάνω απόσπασμά της), όσο και στην κατάφορη καταστρατήγηση του καταστατικού του συλλόγου «Α.Δελμούζου» ;

Η απάντηση μπορεί να βρεθεί στους τρεις παρακάτω άξονες:

1.Το τελευταίο διάστημα μέσα κύρια από αποφάσεις μαζικών Γενικών συνελεύσεων υπήρχε μια ολοένα αυξανόμενης έντασης πίεση προς αυτές για υλοποίηση από το ΔΣ μιας διευρυμένης και από τις δυο άλλες παρατάξεις , εκτός ΔΣ , της Αριστεράς , Επιτροπής Αγώνα που μαζί με εκπροσώπους από το σύλλογο διδασκόντων κάθε σχολείου της περιοχής θα οργανωνόταν έτσι ώστε να επωμισθεί τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης και την συνολική επίθεση που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα.

2.Η εντεινόμενη διαπάλη δύο συγκρουόμενων γραμμών, στα πλαίσια του ΔΣ, όσον αφορά τα κενά, τις συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων , τις παραβιάσεις του ωραρίου και τέλος τις απόπειρες , πολλές φορές πετυχημένες, για συγκάλυψη των κενών σε συνεργασία με τους διευθυντές σε βάρος των εκπαιδευτικών των σχολείων .Από την μια οι περιώνυμες παρατάξεις που στηριζόμενες στις πελατειακές σχέσεις ,έχοντας στο ψηφοδέλτιό τους κυρίως διευθυντές ,στόχευαν στην άμβλυνση κάθε αντιπαράθεσης και την ουσιαστική απόκρυψη κάθε προβλήματος έτσι ώστε να αποσοβηθεί κάθε συλλογική προσπάθεια πίεσης και διεκδίκησης. Και από την άλλη εμείς προσπαθώντας να πείσουμε τους συναδέλφους να βρουν το κουράγιο , να δημοσιοποιήσουν, με πρακτικό του συλλόγου τους, τα προβλήματα και κενά του σχολείου τους , και να στοιχηθούν μαζί με τους γονείς και τον σύλλογο στην αγωνιστική διεκδίκηση όσων μας στερούν.

3Η ύπαρξη δύο αριστερών αιρετών στο ΠΥΣΠΕ προσφέρει πλέον διευρυμένες δυνατότητες καταγγελίας κάθε απόπειρας συνταύτισης με την διοίκηση , όπως έγινε στην προτελευταία σύγκληση του ΠΥΣΠΕ όπου τα δύο διορισμένα από την διεύθυνση στελέχη των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΜΑΖΙ , μετά την αποχώρηση των αιρετών ψήφισαν μια ελεγχόμενη ως προς την νομιμότητα της απόφαση , η οποία μάλιστα εν τέλει ανακλήθηκε. Η διαμόρφωση λοιπόν μιάς τέτοιας έντασης καταγγελτικής πρακτικής , από τον αιρετό που στηρίχθηκε από τις παρατάξεις των συλλόγων που ανήκουν στο χώρο των παρεμβάσεων και η οποία είναι σύμφωνη με όσα είχαμε διακηρύξει προεκλογικά προκάλεσε λίβελους λασπολογίας (http://www.syllogosdelmouzos.gr/index.php/2011-12-11-10-32-12/2011-12-11-10-39-57/1121----------q--q) αρχικά και κείμενα ( του τύπου: που μένει ,τι αυτοκίνητο έχει ,πόση εφορία πληρώνει, με τι ασχολείται τα καλοκαίρια κλπ) στη συνέχεια (http://www.syllogosdelmouzos.gr/index.php/2011-12-19-06-58-25/1158-2013-02-13-20-56-24 ) που θυμίζουν ασφαλίτικες πρακτικές . Φαίνεται ότι το παλιό σπουδαστικό της ασφάλειας , ξαναστήνεται σαν εκπαιδευτικό.

4. Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΑΖΙ μετεξέλιξη στην Ανατ.Αττική της πρώην δεξιάς και νυν ακροδεξιάς ΔΑΚΕ, βρήκε πια τον ουσιαστικό υπότιτλο της : μαζί με την διεύθυνση ,(θα μας διορίσουν κάπου όλους) και μαζί με την ΠΑΣΚ στις κατρακύλες αμοραλισμού και αριβισμού. Αρκούσε ένα μικρό τράβηγμα αυτιού από τον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ και πρόεδρο της ΔΑΚΕ για να δηλώσουν έμπρακτη μετάνοια για την ομόφωνη καταδίκη του (Βλέπε απόφαση του ΔΣ ΠΕ «ΑΛ.Δελμούζου» μετά από τον διορισμό του σαν προέδρου ΚΕΚhttp://www.syllogosdelmouzos.gr/index.php/2011-12-11-10-32-12/2011-12-11-10-39-57/1074-2013-01-22-21-53-39) και να μεθοδεύσουν όσα μεθόδευσαν ..

Ας τους εμποδίσουμε να κάνουν το σύλλογο μας σαν τη ΔΟΕ.

Ο Ιούνιος πλησιάζει. Η αποκαθήλωση του κρατικού συνδικαλισμού που έχει ήδη ξεκινήσει σύντομα θα ολοκληρωθεί !



Συναδέλφισσες/οι,

Στον αγώνα για την ανακοπή της λαίλαπας , για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που καταπίνει τις ζωές μας, δε περισσεύει κανείς

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΣΤΗΝ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ Η ΔΥΝΑΜΗ , ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ Η ΝΙΚΗ.

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΌΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΈΨΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



Νίκη Αντωνίου, Χρήστος Κανδηλώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: