Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Επεισόδια με τραυματίες και χημικά στο μπλόκο της Νίκαιας

Λάρισα
Επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας σημειώθηκαν το μεσημέρι. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε ρίψη χημικών κατά αγροτών που είχαν προχωρήσει σε καθιστική διαμαρτυρία στην εθνική οδό.
Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, σπρέι πιπεριού, ενώ επιτέθηκε και με γκλομπ και ασπίδες. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αγρότες που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.
Παράλληλα, ένα περιπολικό υπέστη ζημιές.
Για αυταρχισμό από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο Σωτήρης Γιαννακός, αντιπρόεδρος της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας. «Δεν θέλουμε να κλείσουμε το δρόμο. Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε σύγκρουση, θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα» υπογράμμισε. 

Αντιπροσωπεία αγροτών θα έρθει τη Δευτέρα στην Αθήνα για να συναντηθεί με τους αρχηγούς ή με εκπροσώπους των κομμάτων.
Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου καταγγέλλει «τη νέα άγρια επίθεση των ΜΑΤ κατά των αγωνιζόμενων αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, κατά τη διάρκεια συμβολικής καθιστικής διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων».
«Ο αυταρχικός παροξυσμός της κυβέρνησης δεν προκαλεί την οργή μόνο της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς αλλά όλων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που πρέπει να απαντήσουν δυναμώνοντας τον αγώνα τους και την λαϊκή συμμαχία κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που τους εξοντώνει» επισημαίνει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Τα μπλόκα στο νομό της Λάρισας ανέρχονται πλέον σε τέσσερα, καθώς εκτός από το κεντρικό της Νίκαιας και αυτό που έχει αναπτυχθεί στην Μελούνα της Ελασσόνας, δημιουργήθηκαν και δυο νέα: στην περιοχή του Δαμασίου και στον Τύρναβο στο ύψος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τη Δευτέρα και οι αγρότες της Κρήτης, που ξεκινούν τριήμερη διαμαρτυρία ζητώντας την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων τους.
Οι αγρότες του Ηρακλείου δίνουν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου στον κόμβο του Γιόφυρου και από εκεί θα αναχωρήσουν για την εθνική οδό, όπου θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου και θα διανέμουν δωρεάν κηπευτικά στους διερχόμενους οδηγούς.
Παράλληλα προγραμματίζουν για κάποιο χρονικό διάστημα τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού χωρίς ωστόσο όπως υποστηρίζουν να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες.
Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί την Τρίτη καθώς και την Τετάρτη, ημέρα της πανεργατικής γενικής απεργίας όπου οι αγρότες δηλώνουν ότι θα δώσουν δυναμικό παρόν στο πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: