Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ενας πραγματικός εταίρος του Στουρναρα.

Φ. Κουβέλης: Η λύση για την Κύπρο πρέπει να είναι εντός του ευρώ
Κάλεσμα προς την ΕΕ να επιδείξει «πνεύμα αλληλεγγύης» προς την Κύπρο, απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης, ο οποίος, παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η αναζήτηση της εναλλακτικής λύσης για την Κύπρο και αυτή να είναι εντός του ευρώ.
«Η λύση πρέπει να υπάρξει εντός του ευρώ και να αποτρέψει τα σχέδια όσων έλκονται από την ιδέα να μετατρέψουν την Κύπρο σε εξιλαστήριο θύμα», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι η απόφαση του Εurogroup πρέπει να αναθεωρηθεί.
Ο κ. Κουβέλης, σημείωσε, ακόμη, ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο επιβεβαιώνουν ότι είναι αδήριτη ανάγκη η συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η αντιμετώπιση των παθογενειών και αδυναμιών του χρηματοπιστωτικού συστήματος, πρέπει να γίνει με την άμεση ενεργοποίηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Κορυφής, με την καθιέρωση ενιαίων κανόνων διαφανούς και εύρυθμης λειτουργίας και με τη φορολογική εναρμόνιση στο σύνολο της ευρωζώνης», υπογράμμισε.
Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η σύνδεση της εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος και των δημοσίων οικονομικών με την αναπτυξιακή διαδικασία, μέσα από μια πανευρωπαϊκή οικονομική πολιτική που θα την ενισχύει, είναι η μόνη λύση που μπορεί να αποτρέψει επιδείνωση της κρίσης.
www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: