Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Και για να μην ξεχνιόμαστε!

ΗΠΑ: Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Κύπρο
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, τόνισε την Τρίτη ότι η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κύπρο και γενικότερα στην ευρωζώνη.
Σε ερώτηση για το ποια είναι η αμερικανική εκτίμηση όσον αφορά τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και ειδικότερα στην Κύπρο, με το ξέσπασμα οργής από τους Κυπρίους κατά του κουρέματος των καταθέσεων και για το γεγονός ότι οι Βρετανοί μεταφέρουν ένα εκατομμύριο ευρώ για τις ανάγκες των στρατιωτών τους στην Κύπρο, η κα Νούλαντ παρέπεμψε στο χθεσινό σχόλιο του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, ο οποίος δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κύπρο. 

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε ότι "συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Κύπρο", προσθέτοντας ότι "όπως ακούσατε χθες από το Υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός κ. (Τζακ) Λου συνομίλησε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του για το θέμα".
Η κα Νούλαντ ανέφερε ότι "η Κύπρος αντιμετωπίζει προφανώς κάποιες δύσκολες επιλογές. Είναι μια κρίσιμη περίοδος. Και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της οικονομίας της χώρας στην πορεία της ανάπτυξης και της σταθερότητας. Γενικότερα, έχουμε ένα προφανές συμφέρον για την ευημερία της Ευρώπης, ως τον μεγαλύτερο οικονομικό εταίρο μας".

www.ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: