Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Συμπαραστάτης του Δημότη: Μία ακόμη αργομισθία; Καί εμεις στηρήξαμε, όμως αποτέλεσμα δεν είδαμε.

Ανακοίνωση της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας για τον Συμπαραστάτη 

Μετά πολλών επαίνων καθιερώθηκε ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη. Τα ερωτήματα που τέθηκαν για την χρησιμότητα του νέου θεσμού ήταν πολλά. Ωστόσο, η καθιέρωση του Συμπαραστάτη του Δημότη αποτελεί ένα βήμα για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των πολιτών, ιδίως των ασθενέστερων. Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία είχε εκφράσει την άποψη ότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη πρέπει να έχει ενισχυμένες αρμοδιότητες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και να μην μετατραπεί σε ένα κουτί παραπόνων.

 Το θέμα αυτό ανέδειξε στο Δημοτική Σύμβουλος Βάσω Νούτσου η οποία επεσήμανε ότι μία από τις νομικές του υποχρεώσεις, είναι και η λογοδοσία ενώπιον του κοινωνικού συνόλου με την ετήσια έκθεση πεπραγμένων που παρουσιάζεται απ΄ τον ίδιο σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μέχρι σήμερα αγνοείται η ετήσια έκθεση η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τα αιτήματα και τις καταγγελίες δημοτών και κυρίως τι έπραξε ο Συμπαραστάτης του Δημότη. Ακόμη ποιες προτάσεις έχει κάνει η Δημοτική Αρχή για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών.



Τελικά δικαίως τίθεται το ερώτημα: Πως δηλαδή μία έμμισθη θέση έχει καταλήξει αργομισθία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: