Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ι. ΚΟΝΤΟΥΛΗ: "ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΠΩΣ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ Ο ΚΕΥΝΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ..."

Απαντώντας στην ερώτηση του ΝEOLAIA..GR "Υπάρχει προοπτική δημιουργίας συνεκτικού κεντροαριστερού πόλου;", η Ιωάννα Κοντούλη, μέλος των ΟΠ και επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας του κομματος στις εκλογές του 2012, είπε:
"Το ΠαΣοΚ αγωνιά για την επιβίωσή του και προσπαθεί να αυτοχρηστεί ως η βάση για δημιουργία ενός κεντροαριστερού πόλου. Η ΔΗΜΑΡ, προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από αυτό, όχι για διαφορές επί της ουσίας και της πολιτικής πρακτικής, αλλά κυρίως για να σώσει την εκλογική της δύναμη, καθώς το ΠαΣοΚ μετά και από την λίστα Λαγκαρντ είναι ο χώρος συνώνυμο της διαπλοκής, διαφθοράς και του πελατειακού κράτους.
Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς σε ποιους απευθύνεται ένας τέτοιος χώρος.

Ποιά δηλαδή θα είναι η κοινωνική βάση αυτού του χώρου στην σημερινή πραγματικότητα. Όταν τα μεσαία στρώματα εξαφανίζονται και οι «νοικοκυραίοι» κατάντησαν πελάτες των ανθούντων καταστημάτων αγοράς χρυσού ο χώρος που φαντασιώνουν κάποιοι είναι για την δική τους πολιτική σωτηρία και όχι για τη δική μας… Δεν ξέρω αν το ΠαΣοΚ ονειρεύεται ότι «πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι ο Κευνς θα ‘ρθει», αλλά προς το παρόν ο Φρηντμαν «βασιλεύει» και στις δικές τους πολιτικές.
Το μόνο ελπιδοφόρο είναι ότι οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν, να προβληματίζονται και να αυτοοργανώνονται, για να κάνουν ό,τι μπορούν έναντι σε όσα τους επιβάλλονται με άκρως αντιδημοκρατικό τρόπο."

thessbomb.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: