Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Όταν η ΧΑ βαράει προσοχή στο κεφάλαιο!

Ήταν 13 Μαΐου 2012. Ανήμερα της Αγίας Γλυκερίας, ο Ν. Μιχαλολιάκος πήρε τη ...θεσμι­κή «γλυκιά εκδίκηση του» από το «κατεστημένο» που (υποτίθεται πως) τον πολεμά ανηλεώς. Ως αρχηγός κόμματος που συγκέντρωσε -μία εβδομάδα νωρίτερα- σχεδόν το 7% των ψήφων, συναντήθηκε με τον Κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατόπιν δήλωσε τα αναμενόμενα: Τον ανησυχούσε η «ακυβερνησία», αλλά δεν θα στήριζε καμία «μνημονιακή» κυβέρνηση. Ουδείς έμαθε περισσότερα από όσα ήξερε για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, ακούγοντας τον.
Στην ίδια τη συνάντηση με τον Κ. Παπούλια όμως, ο Μιχαλολιάκος είπε μεταξύ άλλων κάτι ενδιαφέρον: 
Ναι στις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών!
Βαλς με τους εφοπλιστές!

Έθνος, Τιμή, Χρυσή Αυγή, αυτοί να μην πληρώσουνε δεκάρα τσακωτή»... Από τον περασμένο Νοέμβριο είναι μάλλον επιβεβλημένη η ως άνω προσθήκη στο γνωστό σύνθημα. Ποιοι «αυτοί»; Οι εφοπλιστές. Η ΧΑ έκρινε ασήκωτη ακόμη και τη φορολογική θωπεία, την οποία προέβλεπε για τα πλοία ο προϋπολογισμός του 2013. Ο Παναγιώταρος μάλιστα θυμήθηκε την ...Επανάσταση του 1821, μπερδεύοντας τον Μιαούλη με τις ναυτιλιακές εταιρείες που εδρεύουν στην Ακτή Μιαούλη. Μέχρι να αναγορευτεί σε Κανάρη ο Αγούδημος, ας απολαύσουμε Παναγιώταρο: «Βρήκατε την εύκολη λύση της φορολογίας και φυσικά πολλοί πλοιοκτήτες έχουν την πιο εύκολη λύση να αλλάξουν τη σημαία τους και να μην εισπράξετε τίποτα (...) Κάποτε οι εφοπλιστές έδιναν όλα τους τα πλοία για τον αγώνα του 1821, για τους Βαλκανικούς Πολέμους, για το 1940. Έχουν τη θέληση, αρκεί να βρουν και την κατάλληλη ανταπόκριση». Κι ο Γερμενής: ‘’Την ίδια μέρα που θα εφαρμοστεί το μέτρο τα περισσότερα πλοία του εμπορικού στόλου θα υποστείλουν την ελληνική σημαία (...) Κι ενώ ο κλάδος της ναυτιλίας έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία κατά το παρελθόν, εσείς συμβάλετε καθοριστικά στην καταστροφή του».
Μωρέ μπράβο ...«Ελληνόψυχοι» εθνικιστές χαρακτηρίζουν την υποστολή - απάρνηση της ελληνικής σημαίας περίπου ως φυσιολογική άμυνα των ...διωκόμενων εφοπλιστών! Εικάζουμε ότι κάμποσοι οπαδοί τους, που έχουν πολλά ακόμη να καταλάβουν, θα χρειάζονταν ...δραμαμίνη για να συνέλθουν. Έπονται δυο ακόμη παρατηρήσεις.
Πρώτη: Η «καταστροφή» των ελλήνων εφοπλίσουν, η εξωφρενική φορολογική ασυλία των οποίων αποτελεί αντικείμενο διεθνών συζητήσεων, συνίσταται σε επιβάρυνση 80 εκατ. ευρώ. Όπως έχει εύστοχα επισημανθεί, ο προϋπολογισμός του 2013 προέβλεψε είσπραξη 82 εκατ. ευρώ από τις περικοπές της βοήθειας προς τους ανάπηρους! Αναζητείται τώρα ο χρυσαυγίτης ο σωστός που θα πει ότι -εν αντιθέσει προς τους χρήσιμους εφοπλιστές- η θέση των αναπήρων είναι στον Καιάδα. Τον ...κανονικά ντε, όχι τον Γερμένη.
Δεύτερη παρατήρηση: Ξιφουλκώντας υπέρ των πλοιοκτητών, η ΧΑ τιμά στο έπακρο και τη λατρεμένη της χούντα, επί των ημερών της οποίας θεμελιώθηκε (νόμοι 89/1967 και 378/68) η -κατά βάση αλώβητη μέχρι σήμερα- εφοπλιστική «αυτοκρατορία» των αναρίθμητων προνομίων. Εάν λοιπόν τα πρωτοπαλίκαρα του Μι-χαλολιάκου δυσκολεύονται να πείσουν μερικούς «πιστούς» τους ότι είναι οικονομικώς και κοινωνικώς ορθή η «γραμμή» για τους εφοπλιστές, ας επικαλεστούν την «ιστορική συ­νέπεια». Δεν ήξερε τι έκανε η Εθνοσωτήριος; Αλίμονο...
Η ΧΑ υποτίθεται ότι «φτύνει» την πολιτική ελίτ, την ώρα που «γλύφει» τα υψηλά «δια­ζώματα» της οικονομικής (ε, μεταξύ άλλων κάπου πρέπει εργαστούν ως μπράβοι και υπεύθυνοι ασφαλείας τόσα λεβεντόπαιδα του Λαϊκού Συνδέσμου).
risteroblog.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: