Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Η διαφορά της απλής αριθμητικής από την (κοινωνική) άλγεβρα

Τελικά, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης παραδέχθηκε άνευ περιστροφών και στη συνεδρίαση της 15/11/13 ποια είναι η αποστολή της: Προσθέτει τα έξοδα της πόλης, τα διαιρεί και κόβει το… ανταποδοτικό κοστούμι που θα φορέσει το κάθε νοικοκυριό.

Απλή και καθαρή δουλειά, που μπορεί να την κάνει κι ένας μαθητής Γυμνασίου.
Τα πάσης φύσεως άμεσα ανταποδοτικά, από τα απορρίμματα μέχρι τα πολιτιστικά προγράμματα και από την ύδρευση μέχρι τα τέλη νεκροταφείου, προστίθενται στα έμμεσα ανταποδοτικά του Παλληνιώτη, ήτοι τα τέλη εκκένωσης βόθρων. Την ίδια στιγμή, ο έρημος αυτός πολίτης, αν έχει δουλειά και αν πληρώνεται εγκαίρως, αναζητεί ταπεινά και περιφρονημένα από τους έχοντες δεκάευρα από πάσης φύσεως περικοπές για να ισοσκελίσει τα έξοδά του από τα 1.500 στα 1.200 και από κει στα 1.000 και τα 800. Για τους ανέργους δεν γίνεται κουβέντα. Αν δεν το νιώσεις στο πετσί σου…

Επειδή λοιπόν οι πολίτες έχουν ανάγκη από αιρετούς που αφουγκράζονται τις αντοχές της κοινωνίας περιμένουν από αυτούς να αφήσουν για λίγο στην άκρη το σπορ της ψηφοθηρίας, στο οποίο δυστυχώς αρκετοί ψηφοφόροι και όχι πολίτες γινόμαστε συμπαίκτες.
Η κοινωνία των πολιτών ζητά νουνεχείς αιρετούς χωρίς κομπιουτεράκι για να λύσουν τη δύσκολη εξίσωση που έχει ως όρους τη συλλογή πόρων βάσει των πραγματικών αντοχών, την προσφορά υπηρεσιών βάσει της αειφόρου λογικής και το μοίρασμα των βαρών βάσει των ατομικών ιδιαιτεροτήτων.
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
16/11/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: