Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και το άγριο ξύλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον Αστέρα

Με τηλεφωνήματα ακόμη και από κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες για το θέμα του Αστέρα Βουλιαγμένης σημαδεύτηκε η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με ξύλο και επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το συγκεκριμένο θέμα.Όπως αποκαλύπτει το notioanatolika.gr το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Αστέρα είχε αρχικά συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τρίτης.Τότε η μείζων αντιπολίτευση είχε ζητήσει να δοθεί χρόνος για να μελετηθεί η υπόθεση αλλιώς θα αναγκαζόταν να καταψηφίσει τη ΜΠΕ.Τελικά ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός δέχθηκε να υπάρξει αναβολή χωρίς όμως να ορίσει την επόμενη σχετική συνεδρίαση.Όπως αποκαλύπτει σήμερα το notioanatolika.gr ο κ. Σγουρός έγινε δέκτης τηλεφωνημάτων τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τα οποία του επεσήμαναν ότι το θέμα έπρεπε να κλείσει άμεσα.
Έτσι η Περιφερειάρχης όρισε έκτακτη συνεδρίαση για το απόγευμα της Παρασκευής κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει.Τη συνεδρίαση αυτή μάλιστα προσεκλήθησαν να την παρακολουθήσουν και τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που ασχολούνται με το θέμα, τα στελέχη του Αστέρα αλλά και ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.Όλα πήγαιναν ήρεμα, οι εισηγητές τοποθετήθηκαν και δεν έμενε παρά η διαδικασία της ψηφοφορίας.
Η ώρα είχε φτάσει 9.30 και τότε υπήρξε ο πρώτος διαπληκτισμός ανάμεσα στον ειδικό σύμβουλο του κ. Σγουρού Χάρη Πασβαντίδη και έναν πολίτη στα «ορεινά» της αίθουσας του υπουργείου Μεταφορών όπου συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Αυτό που έκανε την κατάσταση να ξεφύγει εντελώς όμως ήταν η φράση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Τσουκαλά προς τον Γιάννη Σγουρό: «Συνέχεια κάνεις κωλοτούμπες» του είπε χαρακτηριστικά και ο περιφερειάρχης εξεμάνη.
Κατέβηκε από το προεδρείο και κινήθηκε απειλητικά προς τον κ. Τσουκαλά.
Η σύρραξη σχεδόν κλιμακώθηκε. Στις... δυναμικές αντιπαραθέσεις που ακολούθησαν ενεπλάκησαν ο διευθυντής του γραφείου του Περιφερειάρχη Πέτρος Γεωργίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Παναγούλης και σύμβουλοί του.
Για 15 περίπου λεπτά ο έλεγχος είχε χαθεί ενώ ανάμεσα στις αντιπαραθέσεις ήταν και αυτή του κ. Σγουρού με τον δήμαρχο 3Β Σπύρο Πανά!
Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία και τελικά η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υπερψηφίστηκε τόσο από τη συμπολίτευση όσο και τη μείζονα αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: