Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ποινή 5 χρόνια φυλακή στον Δημήτρη Μελισσανίδη

Έπειτα από την πολύχρονη δίκη που αναβλήθηκε δεκάδες φορές το Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδίκασε σήμερα τον Δημήτρη Μελισσανίδη σε πέντε έτη φυλάκισης για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

 επίσης
Newsroom
Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014
Αν όχι εσύ, ποιος;
Πάρε μέρος στο μεγαλύτερο εγχείρημα για ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσεις. Γιατί το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι δικαίωμα στη δημοκρατία. Αν δεν το στηρίξεις εσύ ποιος θα το κάνει;
Η υπόθεση έχει ρίζες στο 1992 όταν η εταιρία «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» κατηγορήθηκε από το Ζ’ τελωνείο ότι διέθεσε με την μέθοδο των εικονικών εφοδιασμών επαγγελματικών –τουριστικών και αλιευτικών σκαφών πετρέλεαιο κίνησης.

Παρόλο που η εταιρία τέθηκε υπό εκκαθάριση το 1995 η ΔΟΥ Πειραιά εξέδωσε πράξεις επιβολής προστίμων το 2005 αλλά παρά την καθυστέρηση του ελληνικού δημοσίου το Διοικητικό Πρωτοδικείο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για το μεγαλύτερο μέρος των χρεών. Η ίδια ποινή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη αποδόθηκε και στον Ιωάννη Καρρά, Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας και εκκαθαριστή της.

Παραπολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: