Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ο Σόιμπλε «τορπιλίζει» τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ

Νέες βολές κατά της ελληνικής κυβέρνησης έριξε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες μετά την ανακοίνωση της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τη Δευτέρα στο Βερολίνο.
Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o κ. Σόιμπλε ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε όλη την εμπιστοισύνη που είχε ανακτηθεί». Παράλληλα, εκτίμησε ότι ακόμα και μία αριστερή κτυβέρνηση όπως του Αλέξη Τσίπρα δεν θα τηρήσει την προεκλογική δέσμευση για φόρο στους εφοπλιστές. Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ επανέλαβε ότι για καιρό η χώρα «ζούσε πέρα από τις δυνατότητές της».

Υπενθυμίζεται ότι μερικές ώρες νωρίτερα, η Καγκελαρία, διά του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ είχε «μαζέψει» τις δηλώσεις Σόιμπλε περί πιθανού ατυχήματος με Grexit, διαμηνύοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Με τις νέες εμπρηστικές του δηλώσεις, ο κ. Σόιμπλε «τορπιλίζει» την συνάντηση της Δευτέρας, την ώρα που η καγκελάριος τηρεί μία πιο επιφυλακτική στάση.
Βέβαια δεν αποκλείεται και να προετοιμάζει το έδαφος για το περιεχόμενο των συνομιλιών στην... έδρα της καγκελαρίου.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: