Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Γυρίστε πίσω. Ειναι στημένο το παιχνίδι!

Με πρόταση για πεντάμηνη παράταση υφιστάμενης κατάστασης στο αυριανό Eurogroup οι θεσμοί
Παράταση της υφιστάμενης κατάστασης, πέντε μηνών ως το Νοέμβριο, η οποία θα συνοδεύεται από οικονομική κάλυψη της τάξης των 16,3 δισ. ευρώ για να αποπληρώνεται το ΔΝΤ, θα προτείνουν στην Ελλάδα οι θεσμοί, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, βάσει πληροφοριών από αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την πρόταση των δανειστών, το τρέχον πρόγραμμα θα μπορούσε να παραταθεί κατά πέντε μήνες, μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ η εκταμίευση των χρημάτων θα μπορούσε να γίνει τμηματικά, σε 4 δόσεις, ανάλογα με το κατά πόσο υλοποιούνται οι δεσμεύσεις από την χώρα μας.
Τα 16,3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τα ήδη υπάρχοντα 10,9 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ποσό στο οποίο θα προστεθούν 1,8 δισ. ευρώ της εναπομείνασας δόσης του προγράμματος, καθώς και 3,6 δισ. εκ των κερδών της ΕΚΤ από ελληνικά ομόλογα το 2014 και το 2015.
Η πρώτη δόση ύψους 1,8 δισ. ευρώ θα μπορούσε να καταβληθεί μόλις η ελληνική Βουλή εγκρίνει τη συμφωνία και περάσει τα πρώτα νομοσχέδια, αναφέρεται στο έγγραφο στο οποίο επισημαίνεται ότι τα χρήματα θα κατατεθούν σε ειδικό λογαριασμό στην Ελλάδα για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Η δεύτερη δόση ύψους 4 δισ. ευρώ θα μπορούσε να καταβληθεί στα μέσα Ιουλίου, αφού υλοποιηθούν οι προαπαιτούμενες δράσεις στις αρχές του επόμενου μήνα. Εκ του ποσού αυτού, τα 3,5 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να μπουν στον λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του χρέους, σημειώνουν οι δανειστές.
Η τρίτη δόση ύψους 4,7 δισ. ευρώ θα μπορούσε να εκταμιευτεί αρχές Αυγούστου με την υλοποίηση περαιτέρω προϋποθέσεων από την χώρα μας στα τέλη Ιουλίου, με όλο το ποσό να πηγαίνει στον προαναφερόμενο λογαριασμό. Τον Οκτώβριο η Ελλάδα θα λάβει την τέταρτη δόση, ύψους 1,5 δισ. ευρώ μετά την υλοποίηση περαιτέρω μεταρρυθμίσεων και πάλι με κατάθεση στον λογαριασμό εξυπηρέτησης του χρέους.

stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: