Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνήγορος των διαπλεκομένων.

«ΣΦΑΓΗ» ΚΑΣΙΜΑΤΗ – ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Για το μνημόνιο του ΓΑΠ, τον Χίτλερ και τον Στάλιν
Άναψαν τα αίματα στη Βουλή, ανάμεσα στον καθηγητή καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργο Κασιμάτη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. Η άποψη του καθηγητή Κασιμάτη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου με όσα υπέγραψε «παραβίασε θεμελιώδη δικαιώματα» κάτι που «μόνο ο Χίτλερ και ο Στάλιν έπραξε προτάσσοντας ως επιχείρημα ότι η πολιτική είναι πάνω και από την νομιμότητα», σε συνδυασμό με τη θέση του ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν παραβιάζει τη νομιμότητα διότι αποτελεί απλή παράταση, προκάλεσαν εκνευρισμό στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Λοβέρδος αντέτεινε ότι ο μάρτυρας δεν έχει γνώση επί του θέματος.

«Με τον τρόπο που μιλάνε στα τηλεοπτικά παράθυρα εγώ δεν συζητώ» απάντησε ο κ.Κασιμάτης για να πει ο κ. Λοβέρδος:
«Μας φέρεστε με απρέπεια. Δεν ξέρετε το θέμα».
Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την άποψη ότι την πολιτική του ΠΑΣΟΚ ακολούθησε και η ΝΔ ενώ τα ίδιο φαίνεται ότι θα πράξει και αυτή η κυβέρνηση, ενώ κατηγόρησε τον κ. Κασιμάτη ότι είναι συνήγορος του ΣΥΡΙΖΑ, άρα μη αξιόπιστος μάρτυρας.
«Είναι προς όφελος μου να μου λέτε εσείς ότι δεν είμαι αξιόπιστος μάρτυρας» απάντησε με σκωπτική διάθεση ο καθηγητής.
Ο κ. Κασιμάτης κλήθηκε να απαντήσει και για τα όσα είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την αποδοχή πρότασης των ευρωπαίων εταίρων προγράμματος που δεν θα περιλάμβανε τη συμμετοχή του ΔΝΤ από τον Γιώργο Παπανδρέου τον Νοέμβριο του 2009 (βλ. βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου).

www.crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: