Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Κατάληψη στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Διακόπηκε αιφνιδιαστικά πριν από λίγο η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ύστερα από κατάληψη που πραγματοποίησαν στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Ακαδημίας 50 περίπου δικηγόροι.  Στο Δ.Σ. του Συλλόγου επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος καθώς χθες η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, δια μέσω του προέδρου της Βασίλη Αλεξανδρή, απέστειλε στον υπουργό Εσωτερικών επιστολή με την οποία ζητούσε να τους αποσταλεί επικυρωμένο αντίγραφο της πρότασης των Θεσμών, επί της οποίας καλούνται οι Έλληνες πολίτες να τοποθετηθούν στη διαδικασία του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.
Επειδή, το υπουργείο δεν απάντησε, επρόκειτο να τεθεί το θέμα στο Δ.Σ. στη σημερινή συνεδρίασή του. Ωστόσο η πρόταση των θεσμών έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο olympia. gr υπήρχε «πληροφόρηση ότι ο ΔΣΑ εκτάκτως συγκαλεί το Δ.Σ. με σκοπό να βγει απόφαση στήριξης υπέρ του ΝΑΙ στην πρόταση των Θεσμών.

Η εμπλοκή αυτή του μεγαλύτερου Επιστημονικού Νομικού Συλλόγου σε μια εκλογική διαδικασία είναι πρωτοφανής στην Νεότερη Ιστορία της Ελλάδος και ασφαλώς παράνομη κατάφωρα!!! Είναι παράνομη και αντισυνταγματική γιατί μια τοποθέτηση υπερ ή κατά σε μια εκλογική διαδικασία δημιουργεί ερωτηματικά φαλκίδευσης, όταν ο δικαστικός αντιπρόσωπος διορίζεται και εντέλλεται να εξασφαλίσει ακριβώς την αντικειμενικότητα αυτής και να μην εκδηλώνει ως εκ τούτου την πρόθεση ψήφου του.
Κατά δεύτερον, είναι αντισυνταγματικό, όταν η ψήφος εκάστου πολίτη είναι μυστική, προσωπική και αναπαλλοτρίωτη, να αποπειράται συνδικαλιστικός φορέας να «καπελώσει» ή να προκαταβάλει τι θα ψηφίσουν σε εκλογική διαδικασία τα μέλη του. Μάλιστα, ούτε καν θέμα Γενικής Συνέλευσης με αντικείμενο εκλογικό θέμα δεν τίθεται, αφού, λόγω της μυστικότητας της ψήφου, θα αποτελούσε μια εκβιαστική προσπάθεια να καταλυθεί ο συνταγματικά κατοχυρωμένος χαρακτήρας της μυστικότητας αυτής!!! Δυστυχώς, όπως έχουμε πληροφορηθεί, κατά σαφή παραβίαση του Συντάγματος, έχει υποβληθεί χθες δήλωση συμμετοχής του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης στο Δημοψήφισμα υπέρ του ΝΑΙ!!! Ελπίζουμε σήμερα, ανεξαρτήτως του τι πολιτικά πρεσβεύει ο καθένας μας, να πρυτανεύσει η επιστημοσύνη των συναδέλφων Συμβούλων του Δ.Σ.Α. ώστε να αποφευχθεί η προσβολή του Δικηγορικού Λειτουργήματος αλλά και της προσωπικότητας εκάστου ημών των μελών του Συλλόγου και, εν τέλει, η Συνταγματική Εκτροπή!!!
ΘΕΜΙΔΟΣ ΜΕΤΩΠΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: