Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Ποιός να το πίστευε! Ποτέ μη λες ποτέ.

Την αμερικανική σημαία ύψωσαν Αμερικανοί πεζοναύτες, στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κούβα, για πρώτη φορά εδώ και 54 χρόνια. Η τελετή -παρουσία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι- σηματοδότησε την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Αβάνα. Τρεις απόστρατοι Πεζοναύτες που είχαν υποστείλει τη σημαία το 1961 συμμετείχαν στην τελετή, παραδίδοντας μια νέα σημαία στη φρουρά των Πεζοναυτών που έκανε στην έπαρση στο χώρο έξω από το κτίριο της πρεσβείας στην Αβάνα.
Σε ομιλία του πριν από την τελετή, ο Κέρι δεν παρέλειψε να δηλώσει με νόημα πως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις «δημοκρατικές αρχές και μεταρρυθμίσεις» στην Κούβα, αλλά οι Κουβανοί θα πρέπει να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον της χώρας τους.
«Παραμένουμε πεπεισμένοι πως ο λαός της Κούβας θα ωφεληθεί περισσότερο από μια αυθεντική δημοκρατία, όπου οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επιλέγουν τους ηγέτες τους, να εκφράζουν τις ιδέες τους και να ασκούν τη θρησκευτική τους πίστη, όπου η δέσμευση στην οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη υλοποιείται πληρέστερα, όπου οι θεσμοί λογοδοτούν σ' αυτούς τους οποίους υπηρετούν, και όπου η κοινωνία των πολιτών είναι ανεξάρτητη και της επιτρέπεται να ανθίσει», δήλωσε.

www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: