Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

«ΧΩΝΕΥΤΗΡΙ» ΨΥΧΩΝ Η ΛΕΡΟΣ: Έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού τα νησιά μας

Δραματική έκκληση κάνει ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, επισημαίνοντας πως το νησί θυμίζει απέραντη κατασκήνωση, καθώς ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στο νησί είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνων που φεύγουν. «Καθημερινά φτάνουν στο νησί 500 άτομα και φεύγουν με τα πλοία 100» τόνισε στο crashonline.gr. Σήμερα στο νησί βρίσκονται περισσότεροι από 1000 άνθρωποι, κυρίως από τη Συρία αλλά και από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και κάποιοι από Αφρικανικές χώρες. «Δεν έχουμε υποδομές» τόνισε ο δήμαρχος επισημαίνοντας ότι οι μετανάστες έχουν κατασκηνώσει σε όποιους χώρους έχουν βρει. Έχουν κάνει κατάληψη στο νοσοκομείο, και ενώ οι ιατρικές υποδομές δεν επαρκούν για τους 8.000 κατοίκους του νησιού, τώρα καλούνται να ανταποκριθούν και σους χιλιάδες άλλους.
«Έχουν έρθει στο νησί περισσότεροι από 10.000 από τότε που ξεκίνησε η μαζική προσέλευσή τους από τους Τούρκους», και δεν επαρκεί το προσωπικό στο Λιμενικό και την αστυνομία για να τους καταγράψει. «Ζητάμε τη στελέχωση των υπηρεσιών» τόνισε ο κ. Κόλιας.
Παράλληλα χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική καθώς δεν υπάρχει ούτε μία χημική τουαλέτα και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση υπογράμμισε: «μας ζητούν να ανταποκριθούμε με κονδύλια που δεν έχουμε». Και πρόσθεσε: «Ζητάμε να μας δοθούν χρήματα για χημικές τουαλέτες και αν εγκριθεί η πρότασή μας για την ανακαίνιση κτιρίου εκτός οικισμού που μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερα από 300 άτομα, η κατάσταση θα προσυμφωνηθεί». Μάλιστα αρκετές φορές τσακώνονται μεταξύ τους και η κατάσταση γίνεται χειρότερη. «Πρέπει να δρομολογηθούν πλοία για να φύγουν από το νησί, καθώς τα πλοία της γραμμής είναι γεμάτα, λόγω του τουρισμού», κατέληξε ο δήμαρχος.

www.crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: