Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Το ΤΑΙΠΕΔ Ξε πουλά τις ομορφότερες ελληνικές παραλίες!

Αν και το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει ότι έχει αναρτήσει τον κατάλογο με τις δεκάδες παραλιακές εκτάσεις στην ιστοσελίδα του για λόγους διαφάνειας, η αλήθεια είναι πως το Ταμείο επιβεβαιώνει ότι οι παραλίες αυτές είναι δυνητικά αξιοποιήσιμες, δηλαδή μόλις έλθει η κατάλληλη πρόταση θα περιέλθουν στην κατοχή του όποιου ενδιαφερόμενου.Παραλίες όπως το Σαρακήνικο στη Μήλο, ο Σίμος στην Ελαφόνησο, το Λιβάδι Ηρακλειάς που είναι και η μοναδική προσβάσιμη παραλία του νησιού, αλλά και άλλα «φιλέτα» σε όλη την παραλιακή ακτογραμμή της Ελλάδας, είναι πλέον στη «λίστα αξιοποίησης». Το Ταμείο τονίζει μεν ότι δεν πρόκειται να απαγορευθεί η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και ότι η ανάπτυξη θα είναι ήπιας μορφής, ωστόσο οι εξηγήσεις αυτές δεν είναι εμπεριστατωμένες και είναι μάλλον «θολές».
Διαβάστε εδώ τη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ
Ποιες παραλίες έχουν βάλει στο μάτι οι «καρχαρίες»
Σαρακινικό και Σίμος στη Ελαφόνησο: Το ΤΑΙΠΕΔ προσφέρει τα 175 στρέμματα ολόλευκης αμμουδιάς. Παράλληλα, οι δύο παραλίες είναι και οι μοναδικές του νησιού
Λιβάδι Ηρακλειάς: Το Λιβάδι είναι η μοναδική προσβάσιμη παραλία της Ηρακλειάς και είναι δίπλα από το λιμάνι.
Εκτός από το Λιβάδι, στις Κυκλάδες το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί 4 περιοχές υγρότοπων σε Νάξο, Μήλο και Ανδρο που βρίσκονται εντός ορίων περιοχών Natura 2000 (Ειδικές Ζώνες Διατήρησης, από τις οποίες οι 3 και εντός Ζωνών Ειδικής Προστασίας - περιοχών σημαντικών για τα πουλιά), 1 υγρότοπο στη Νάξο που έχει χαρακτηρισθεί καταφύγιο άγριας ζωής, και 3 περιοχές υγρότοπων σε Πάρο-Αντίπαρο που έχουν χαρακτηρισθεί προστατευόμενοι ως μικροί νησιωτικοί υγρότοποι, αναφέρει το Εθνος.
Από τις πιο γνωστές παραλίες που παραχωρούνται είναι:

Ο Γαλησσάς στη Σύρο

Ο Αγιος Προκόπιος στη Νάξο
Το Ατένι στην Ανδρο

Παράλληλα, υπάρχουν και αρκετές άλλες παραλίες τόσο στη Χαλκιδική, όσο και στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης αλλά και στην Εύβοια, τις οποίες βγάζει στο σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ.

www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: