Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Τρίβουν τα χέρια τους οι πολεμοκάπηλοι!

Πρόσω ολοταχώς για τη Συρία
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Harry Truman -γνωστό ως «Μοναχικός Καβαλάρης»- και τα συνοδευτικά πολεμικά πλέουν στη Μεσόγειο, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται ανοικτά της Λιβύης και προορισμό έχουν τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Συρίας και στη συνέχεια τον Περσικό Κόλπο, απ' όπου μαζί με το γαλλικό πυρηνοκίνητο Charles de Gaulle θα βάλουν στο στόχαστρο τους το Ισλαμικό Κράτος. Στην περιοχή ήδη επικρατεί επικίνδυνος συνωστισμός.Όπως σημειώνει η τουρκική Hurriyet όσο κλιμακώνονται οι εντάσεις και η κρίση στη Συρία ο αριθμός των πολεμικών πλοίων στην Μεσόγειο αυξάνεται. Προς το παρόν, αναφέρεται στο σχετικό φωτορεπορτάζ, υπάρχουν 34 τουρκικά, μεταξύ αυτών 20 αντιτορπιλικά και 14 βοηθητικά, ενώ η Ρωσία έχει στείλει 13 πλοία: 4 αντιτορπιλικά και εννέα βοηθητικά.
Οι ΗΠΑ έχουν τρία αντιτορπιλικά ήδη στην περιοχή, ενώ η Γαλλία έχει πέντε και η Ιταλία δύο.
Από τα πέντε γαλλικά, το ένα είναι το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, υπάρχουν δυο αντιτορπιλικά και μια φρεγάτα. Από ένα πλοίο διαθέτουν η Βρετανία, το Βέλγιο, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Πορτογαλία και η Ολλανδία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έχει την απαραίτητη συνοδεία της ομάδας κρούσης Harry S. Truman Carrier Strike Group, που στελεχώνεται από περίπου 6.000 άνδρες. Τελικός προορισμός του θα είναι ο Περσικός Κόλπος, όπου θα συμπλεύσει με το γαλλικό αεροπλανοφόρο.

www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: