Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ερντογάν:Θεια Μέρκελ, καλε θεία Μερκελ, άσε με να παίξω λίγο με τους Ορθόδοξους...

ΥΠΕΞ: ζητεί προστασία χριστιανών στην Πόλη
Την προστασία των χριστιανών που προσέρχονται στους ναούς της Κωνσταντινούπολης για να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Πάσχα ζητεί από την Τουρκία το υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το πρωί. Η παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών σημειώνεται με αφορμή πρόσφατα περιστατικά εισόδου προκλητικών στοιχείων σε χριστιανικούς ναούς της Πόλης, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις τις τελευταίες δέκα ημέρες.
Παρά το γεγονός ότι τα περιστατικά κρίνονται μεμονωμένα, οι ελληνικές αρχές εφιστούν την προσοχή προς την τουρκική πλευρά, καθώς αυτές τις ημέρες συνηθίζεται να ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη εκατοντάδες Ελληνες, οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να παρακολουθήσουν τις πασχαλινές θρησκευτικές λειτουργίες σε κάποια από τις, πλέον πολύ λίγες, εκκλησίες που εξακολουθούν να λειτουργούν στην Πόλη.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών τονίζεται: «Το υπουργείο Εξωτερικών πληροφορήθηκε με εύλογη ανησυχία πρόσφατα περιστατικά εισόδου προκλητικών στοιχείων σε χριστιανικούς ναούς της Κωνσταντινούπολης. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές να τηρήσουν τις σχετικές τους δεσμεύσεις και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των χριστιανικών ναών και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συμμετοχής των πιστών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις των ημερών».

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: