Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων ποτών σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη

Προσοχή τι πίνετε και τι καπνίζετε!
Την εξάρθρωση κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στην παρασκευή και διακίνηση λαθραίων ποτών σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη, πέτυχαν προχθές αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, προχωρώντας στη σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας, 28, 45, 56 και 59 ετών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμα 13 άτομα.
Τονίζεται ότι κατά την έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης λαθραίων ποτών και κατασχέθηκαν ποσότητες αλκοολούχου διαλύματος, φιάλες αλκοολούχων ποτών και εξοπλισμός παρασκευής και εμφιάλωσης.

Ειδικότερα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 606 φιάλες λαθραίων ποτών,

1.330 λίτρα αλκοόλης σε πλαστικά δοχεία των 10 λίτρων, εξοπλισμός μετάγγισης και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών, 3.522 πλαστές ετικέτες επώνυμων εταιρειών, 4.774 πώματα σφράγισης, 1.470 κενές γυάλινες φιάλες που έφεραν ετικέτες διαφόρων εταιρειών και 50 πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού δημοσίου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση, το τελευταίο επτάμηνο διακινήθηκαν περισσότερες από 750 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών.

Τονίζεται ότι δείγμα των λαθραίων ποτών θα αποσταλεί σε αρμόδια χημική υπηρεσία για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, ενώ σημειώνεται ότι τα λαθραία ποτά θα αποσταλούν στο Τελωνείο Θεσσαλονίκης, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: