Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Και ο νέος πρόεδρος της FIFA στα Panama Papers

Στον Ελβετό πρόεδρο της παγκόσμιας συνομοσπονδίας αναφέρεται σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, «Guardian», σύμφωνα με το οποίο ο 46χρονος παράγοντας υπέγραψε την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με εταιρίες, οι οποίες σχετίζονται με το σκάνδαλο Panama Papers
Συγκεκριμένα όταν ασκούσε τα καθήκοντα του διευθυντή της νομικής υπηρεσίας της UEFA, διαπραγματεύτηκε συμβόλαια -από το 2003 έως το 2006- με την εταιρία «Cross Trading», θυγατρική της «Full Play», εταιρεία με την οποία είχαν οικονομικές συναναστροφές και άλλοι μεγαλοπαράγοντες του παγκοσμίου ποδοασφαίρου.
Ο Ινφαντίνο μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας, προέβη σε γραπτή του δήλωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της FIFA, αρνούμενος την οποιαδήποτε ενασχόλησή του με την «Cross Trading». Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είμαι απογοητευμένος και δεν θα δεχθώ η ακεραιότητά μου να αμφισβητηθεί από ορισμένα ΜΜΕ, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι η UEFA έχει ήδη αποκαλύψει με λεπτομέρεια όλα τα γεγονότα σχετικά με τις συμβάσεις αυτές. Από τη στιγμή που ενημερώθηκα για τις τελευταίες έρευνες των ΜΜΕ για το θέμα αυτό, εγώ ήρθα αμέσως σε επαφή με την UEFA, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση».

www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: