Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥΣ....

Πρόσφατα μας κοινοποιήθηκαν οι ευχές για τις άγιες ημέρες και την Ανάσταση, από την δημοτική αρχή υπό τον κ. Ζούτσο.
Δεν λέω, καλές οι ευχές, αλλά παραμένουν ευχές.

Η καθημερινότητα που τρέχει αναζητά λύσεις. Εννοώ λοιπόν ότι αν κάποιος προσπαθήσει να περπατήσει στα πεζοδρόμια της οδού Λεονταρίου στην Κάντζα, θα διαπιστώσει ότι σε πολλά σημεία είναι αδύνατο λόγω του πρασίνου που ξεχειλίζει από τις αυλές των αδιάφορων συμπολιτών μας.

Ας σημειωθεί ότι τα επικίνδυνα αυτά σημεία παρακάμπτουν οι μαθητές των σχολείων αναγκασμένοι να περπατούν στο οδόστρωμα που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες κάθε είδους οχήματα (λεωφορεία,  ΙΧ, φορτηγά που ξήλωσαν τις απαγορευτικές πινακίδες) με οδηγούς  αδιάφορους για κάθε τι πεζό που κυκλοφορεί.
Η εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας λοιπόν, είναι έργο της δημοτικής αρχής που οφείλει να προλαβαίνει πριν θρηνήσουμε θύματα τις ‘χρονιάρες’ αλλά και τις επόμενες μέρες.
Το ζήτημα του παρκαρίσματος και στα δύο πλάγια της οδού Παπαγγελάκη (που συνδέει τον αστικό ιστό με τον σταθμό των τρένων Παιανία –Κάντζα ) στην Κάντζα, δεν στέργει να λυθεί, με την απλή μέθοδο τοποθέτησης απαγορευτικών πινακίδων στάθμευσης όπως επανειλημμένα έχουμε προτείνει, που θα δίνουν την δυνατότητα στην τροχαία να τηρεί την ευταξία. Έτσι , ο ατάκτως παρκαρισμένος στόλος της ευρύτερης περιοχής, δυσκολεύει την ορατότητα άλλων διερχομένων οχημάτων, με κίνδυνο σοβαρού τροχαίου.  
Δεν βαριέσαι όμως! Αν περπατήσουμε λίγο τώρα στα πλάγια πεζοδρόμια του υπέροχου αυτού δρόμου θα διαπιστώσουμε ότι η άγρια φύση της περιοχής και ιδίως του κτήματος Καμπά, δυσκολεύει τον πεζό που κινείται από και προς τον σταθμό να πάει στον προορισμό του. Τι να κάνει όμως ο Δήμος θα μου πει κανείς.
Θα μπορούσε πχ να κυνηγήσει την REDS και τα’ αφεντικά της να καθαρίσουν το χωράφι τους με το ίδιο πείσμα που διεκδίκησαν  τα πέντε εκατομμύρια από τον Δήμο. Θα μπορούσε να φροντίσει να επισκευαστούν τα δύο πεζοφάναρα που εξυπηρετούν τους μαθητές που περιφέρονται ατάκτως στο οδόστρωμα την ώρα του σχολάσματος τους.
Ας είναι μέρες που είναι!
Μαζί με τις ευχές μας, να θυμίσουμε σε κάθε αρμόδιο, παραφρασμένη τη   γνωστή λαϊκή ρήση:
‘Μακριά από την πόρτα μας και ας είναι ότι να είναι’.
Για το Οικολογικό παρατηρητήριο Παλλήνης,
Ο. Ρομπάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: