Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Άμα δεν το'χεις, μην το λες!

ΚΥΒEΡΝΗΣΗ: ΔHΛΩΣΗ ΠIΣΤΕΩΣ ΣΕ ΕΛΣΤΑΤ ΜΕΤA ΑΠO ΑΠΑIΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙOΝ

Σε πλήρη εκτόνωση μεταξύ Κυβέρνησης και Κομισιόν οδηγεί η δήλωση του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Γιώργου Χουλιαράκη, ο οποίος από βήματος Βουλής, έδωσε τέλος στη διελκυστίνδα Κυβέρνησης - Ε.Ε για την υπόθεσηΓεωργίου και τα στατιστικά στοιχεία του 2009.  Ο κ. Χουλιαράκης, ανέφερε επακριβώς: "Η ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat. Εγγυάται και προστατεύει απολύτως την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ.
Σεβόμαστε τα στοιχεία πάνω στα οποία διαμορφώθηκε η συμφωνία του Αυγούστου", με σαφή στόχευση να ολοκληρωθεί το σίριαλ για τα στατιστικά στοιχεία που οδήγησαν τη χώρα στο α' μνημόνιο, το οποίο δημιούργησε εκρηκτικό κλίμα μεταξύ Κυβέρνησης και Κομισιόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, η δήλωση "πίστεως" του κ. Χουλιαράκη έγινε καθ'υπόδειξη και συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, η οποία έγινε επί βελγικού εδάφους, όπως αποκάλυψε το Capital.gr την Τρίτη.
Άλλες πηγές πέριξ του οικονομικού επιτελείου, επιβεβαίωσαν στο Capital.gr ότι προκειμένου να θεωρηθεί το θέμα λήξαν και να μη δημιουργηθεί εμπλοκή εν όψει και της β' αξιολόγησης, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να ξεκαθαρίσει τη θέση της δημοσίως υπέρ... ΕΛΣΤΑΤ.
Άλλωστε, η αγωνία του Μαξίμου να μην προκληθεί "ανήκεστος" βλάβη στις σχέσεις του με τιςΒρυξέλλες, είχε αποτυπωθεί ξεκάθαρα ήδη στη συνάντηση των κκ Τσακαλώτου- Σταθάκη- Χουλιαράκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, P. Moscovisci.
"Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Δεν υπήρξε καμία αναφορά ούτε σε Γεωργίου ούτε σε ΕΛΣΤΑΤ. Αντιθέτως, υπήρξαν ταυτόσημες διαπιστώσεις τόσο για την ανάγκη να "τρέξουν" γρήγορα τα προαπαιτούμενα από πλευράς μας όσο και να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση ώστε να ασχοληθούμε με τη διευθέτηση του χρέους", είχαν πει τότε κυβερνητικές πηγές μετά το πέρας της συνάντησης των τεσσάρων, επιχειρώντας την αποκλιμάκωση της έντασης που προκάλεσε η αναζωπύρωση του σχετικού θέματος.
Capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: