Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το ΜΟΔ στον Ιωσήφ Ριτζάκη για την δολοφονία του φοιτητή Θεόδωρου Γαλαζούλα το 2014 στην Πεντέλη

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Ιωσήφ Ριτζάκη για την δολοφονία του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα τον Μάιο του 2014 στην Πεντέλη.  Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον 23χρονο Ριτζάκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση που έκανε λόγο για “οργανωμένο σχέδιο” και “ξεκαθάρισμα λογαριασμών”.

Ήταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το εμπόριο ναρκωτικών που έκαναν και οι δύο

«Εκείνη τη μέρα ο θανών βρέθηκε στην πλατεία στα Γλυκά Νερά με τον κατηγορούμενο. Ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα με το θύμα αναφορικά με την εμπορία ναρκωτικών. Αφού επιθεώρησε τον οπλισμό που είχε στο αυτοκίνητο του, οδήγησε το θύμα σε απόμερη δασική περιοχή με σκοπό να μιλήσουν και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Η κουβέντα τους μάλλον όμως ξέφυγε και ήρθαν σε αντιπαράθεση και για το λόγο αυτό τον σκότωσε. Έκρυψε επίσης το όπλο για να μην μπορεί να γίνει η ταύτιση με το πρόσωπο του και για το λόγο αυτό πήρε το κινητό του θύματος. Η τακτική του κατηγορούμενου μαρτυρά ότι είχε καταστρώσει σχέδιο. Ήταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το εμπόριο ναρκωτικών που έκαναν και οι δύο» ανέφερε ο Εισαγγελέας.

Η ποινή ανακοινώθηκε σε ήρεμο κλίμα, παρά την έντονη σχέση μεταξύ των οικογενειών, θύτη και θύματος, λόγω «βεντέτας» που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους. Η αστυνομία ωστόσο έλαβε αυξημένα μέτρα ασφαλείας κατά την μεταφορά του καταδικασθέντος από την αίθουσα στην κλούβα.
Υπενθυμίζεται, ότι 14 μήνες μετά το θάνατο του φοιτητή, ο πατέρας του, Παναγιώτης Γαλαζούλας σκότωσε με πέντε σφαίρες τον πατέρα του 23χρονου κατηγορούμενου, Μανούσο Ριτζάκη. Ο δράστης δεν έχει ομολογήσει παρά έχει εκφράσει μόνο την ικανοποίησή του για τον θάνατο του πατέρα του φονιά του γιου του.
Η άγρια εκτέλεση και ληστεία σε βάρος του Θοδωρή Γαλαζούλα διαπράχθηκε απογευματινές ώρες της 8ης Μαΐου 2016 στον Άγιο Πέτρο της Πεντέλης από τον γιο του Ριτζάκη. Η υπόθεση μέχρι να βρεθεί η σορός του εξεταζόταν ως εξαφάνιση και εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, τον περασμένο Νοέμβριο.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: