Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

«Βόμβα» της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης στον Realfm 97,8 για τη Novartis: Βρίσκουμε έγγραφα σε σπίτια υπαλλήλων

Αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση Novartis που θα προκαλέσουν αίσθηση έκανε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή. Όπως είπε, οι επιθεωρητές ελέγχουν τι έχει συμβεί με την τιμολόγηση των φαρμάκων και ποιοι άνθρωποι εμπλέκονται σε αυτό το κομμάτι.

«Έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ και αυτό οφείλεται στους επιθεωρητές δουλεύουν νυχθημερόν. Εμείς δεν βρίσκαμε έγγραφα, τα μαζεύαμε με πολλή δυσκολία και τα έγγραφα που μας στέλνουν τις περισσότερες φορές δεν είναι αυτά που θέλουμε» τόνισε η κ. Παπασπύρου και ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Η ηλεκτρονική αλληλογραφία του ΕΟΦ από τα τέλη του 2011 έως το 2012 δεν υπάρχει. Τα έγγραφα στο υπουργείο Υγείας για τις τιμολογήσεις των φαρμάκων τη διετία 2012-2013 δεν υπάρχουν. Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά σιγά σιγά τα βρίσκουμε. Οι επιθεωρητές λειτουργούν σαν κομάντος, πηγαίνουν κάτω στις αποθήκες , μπαίνουν και βρίσκουν κάπου καταχωνιασμένα τα έγγραφα. Αυτό απαιτεί χρόνο, μπορεί να έχουμε καθυστερήσει, αλλά είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση».
Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης είπε ότι σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμα τα πορίσματα για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis και μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τη Novartis θα ανοίξει φάκελος για όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες.
«Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ να μαζέψουμε το υλικό. Ήταν κρυμμένα τα έγγραφα. Να σας πω ότι υπήρχαν υπάλληλοι που τα είχαν στα σπίτια τους τα έγγραφα; Σιγά σιγά ανακαλύπτουμε τα έγγραφα. Γιατί αν οι μαρτυρίες δεν συνδυάζονται με έγγραφα δεν θα βγει αυτή η υπόθεση…», υπογράμμισε η κ. Παπασπύρου, ενώ συμπλήρωσε πως όσα περιέγραψε ισχύουν και για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
 enikonomia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: