Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Μήνυμα για συνέχιση της πολιτικής Σόιμπλε από τη Γερμανία

Ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και εκπρόσωπος της δεξιάς πτέρυγας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Γενς Σπαν, υπογράμμισε ότι η ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών της χώρας από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) δεν θα πρέπει να αλλάξει την αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας και να μειωθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων.
Ο στενός συνεργάτης της Μέρκελ, Πέτερ Αλτμάιερ, ξεκαθάρισε πως έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να συνεχιστεί η πολιτική που ακολουθούσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Με αφορμή την επικείμενη ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και εκπρόσωπος της δεξιάς πτέρυγας των Χριστιανοδημοκρατών, Γενς Σπαν, έκανε λόγο για «βαρύ χτύπημα» κατά του κόμματος και εξέφρασε την ανησυχία του για χαλάρωση της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που ακολούθησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα Presse, ο Σπαν τόνισε ότι οι εξελίξεις στη Γερμανία δεν θα πρέπει να δώσουν λάθος μήνυμα στην Ελλάδα για τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής. «Δεν θέλω να ανοίξουν σαμπάνιες στον Αλέξη Τσίπρα επειδή ορισμένοι πιστεύουν πως με έναν σοσιαλδημοκράτη υπουργό θα υπάρξουν ξανά περισσότερα χρέη και λιγότερες μεταρρυθμίσεις. Κάτι τέτοιο θα ζημίωνε όλους μας. Και για αυτό το λόγο θα είμαστε προσεκτικοί».


«Θα συνεχιστεί η γραμμή Σόιμπλε»


Ο στενός συνεργάτης Μέρκελ, Πέτερ Αλτμάιερ έσπευσε να καθησυχάσει όσους ανησυχούν σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο. Μιλώντας στην εφημερίδα «Die Welt», ο Αλτμάιερ τόνισε πως έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα για να συνεχιστεί η γραμμή Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα.

«Προστέθηκαν όλες οι αναγκαίες ασφαλιστικές δικλείδες για να συνεχιστεί η πολιτική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Για το κάθε ευρώ που θα ξοδεύεται, την κάθε απόφαση που θα λαμβάνεται στις Βρυξέλλες θα πρέπει να αποφασίζει το σύνολο της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «το CDU εγγυάται, πως οι βασικές αρχές μας θα τηρούνται και μελλοντικά».
.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: