Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Στο παρά ένα αποφεύχθηκε ακροδεξιά προβοκάτσια στα Ίμια

Στο παρά ένα αποφεύχθηκε ακροδεξιά προβοκάτσια στα Ίμια Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές ασφαλείας της χώρας καθώς την τελευταία στιγμή αποτράπηκε απόπειρα προβοκάτσιας στα Ίμια από μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης.

Όπως αναφερουν πληροφορίες, άτομο που υπάγεται στην ακροδεξιά οργάνωση "Ανακατάληψη" βρέθηκε στην Κάλυμνο και προσπάθησε να ναυλώσει πλωτό μέσο για να μεταβεί στις βραχονησίδες των Ιμίων, με σκοπό να προχωρήσει σε επικίνδυνη προβοκατόρικη ενέργεια ενόψει και του εθνικού συλλαλητηρίου της Κυριακής.
Το συγκεκριμένο άτομο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Documentonews.gr, ισχυριζόταν στους ντόπιους ψαράδες πως ήθελε να ναυλώσει φουσκωτό για να πάρει... "άγιο χώμα" από τα Ίμια, ενώ όταν αντιλήφθηκε πως κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να τον μεταφέρει στις βραχονησίδες, μετέβη με το πλοιάριο της γραμμής στη γειτονική Ψέριμο, χωρίς όμως και εκεί να βρει κάποιο πλωτό μέσο για να πετύχει τον σκοπό του.
Οι ντόπιοι μάλιστα ειδοποίησαν τις τοπικές αστυνομικές και λιμενικές αρχές, οι οποίες και εμπόδισαν την μετάβασή του στα Ίμια. Το μέλος της ακροδεξιάς παράταξης, ο οποίος είναι και τεχνικός υπάλληλος στο υπουργείο Εξωτερικών, αναμένεται αύριο, Σάββατο, να επιστρέψει στον Πειραιά.
Μία τέτοια κίνηση και μάλιστα παραμονές του συλλαλητηρίου για το μακεδονικό στην Αθήνα θα προκαλούσε σίγουρα διεθνές επεισόδιο με την Τουρκία, με απρόβλεπτες συνέπειες, μία περίοδο που έχουν ενταθεί οι «εθνικιστικές κραυγές» από τη γειτονική χώρα.
Αποκορύφωμα των προκλητικών δηλώσεων από τη γειτονική χώρα ήταν το χθεσινό παραλήρημα του εξ απορρήτων συμβούλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, ο οποίος –ούτε λίγο ούτε πολύ- απείλησε πως θα σπάσει «τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο», ενώ πρόσθεσε ότι «η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, (θα είναι) χειρότερη από αυτή στην Αφρίν»…
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: