Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Πανελλαδικές 2018: Με κωδικούς και όχι ονόματα η ανάρτηση των βαθμολογιών στα σχολεία

Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων φτάνει στο τέλος της, καθώς την Παρασκευή 29 Ιουνίου, ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών. Ωστόσο, εφέτος, οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα σχολεία θα περιλαμβάνουν μόνο τον κωδικό των υποψηφίων. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας προς τους Διευθυντές των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ «οι Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες ΜΟΝΟ τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν τους κωδικούς και τους βαθμούς υποψηφίων. Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, παρακαλούνται οι Διευθυντές να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων».
Ήδη οι Διευθυντές των Λυκείων ενημερώθηκαν ότι τα δέματα με τα ονόματα των υποψηφίων και οι αντίστοιχες βαθμολογίες θα παραδοθούν στα σχολεία τους από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.
 Η αποστολή - διακίνηση των αποκομμάτων των τετραδίων και των βαθμολογιών των υποψηφίων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα ξεκινήσει από τα Βαθμολογικά Κέντρα την προηγούμενη ημέρα, αύριο Πέμπτη, ώστε τα δέματα να έχουν φτάσει στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την Παρασκευή.
Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, Έφη Μπάσδρα, έκρουσε τη Δευτέρα τον κώδωνα του κινδύνου, θέτοντας θέμα ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, καθώς οι βαθμοί αναρτώνται σε κοινή θέα, μαζί με τα ονοματεπώνυμα των μαθητών.
Με ανοικτή επιστολή της στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «η δημοσιοποίηση των βαθμολογιών είναι δυνατό να φέρει πολλούς υποψήφιους σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση», κάνοντας επίσης λόγο για «προφανείς επιπτώσεις στην ψυχολογία των διαγωνιζομένων», ενώ ζητά να ληφθούν μέτρα αφού το θέμα «χρόνια τώρα "τραυματίζει" χιλιάδες νέους».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: