Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Εργαστήρια ραπτικής για Σύρους πρόσφυγες στη Ριτσώνα

Εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα εργαστηρίων ραπτικής «Η μητέρα μας Φάτμα» στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Εύβοιας από τον πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Μοχάμεντ Μιρ Αλραΐσι, τον γενικό γραμματέα υποδοχής του υπουργείου μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Γκουγκουλή και τον διευθυντή του Πανεπιστημίου Ζάϊεντ, Ριάντ Ελ Μοχέντμπ.


Στο πλαίσιο του έτους 2018 που ονομάζεται έτος Ζάϊεντ από το όνομα του αείμνηστου ιδρυτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον Σεΐχη Μπιν Ζάϊεντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχιάν πραγματοποιούνται δράσεις σύμφωνες με τις αξίες και το όραμα του ιδρυτή.
Το πρόγραμμα των εργαστηρίων στις δομές φιλοξενίας Σύρων προσφύγων στην Ελλάδα (καταυλισμός Ριτσώνας και καταυλισμός Λάρισας) είναι μια πρωτοβουλία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ζάϊεντ για την ενίσχυση των γυναικών και την υποστήριξη των οικογενειών των Σύρων προσφύγων που φιλοξενούνται στους καταυλισμούς.
Στην εκδήλωση πήραν μέρος μέλη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα καθώς και Έλληνες αξιωματούχοι. Επίσης, συμμετείχαν επιβλέποντες του Πανεπιστημίου Ζάϊεντ και ομάδα φοιτητών που έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας και διαγωνισμούς καθώς και στη διανομή δώρων σε παιδιά και μητέρες στον καταυλισμό της Ριτσώνας.
Ο συντονισμός του έργου γίνεται μεταξύ της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα και της Ερυθράς Ημισέληνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που καταβάλλει πολύ μεγάλες προσπάθειες για την παροχή βοήθειας στις δομές φιλοξενίας.
 koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: