Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Σε ακροδεξιά γραμμή ακόμη και για τις άδειες των κρατουμένων η ΝΔ

Ανακοίνωση που οπωσδήποτε θα συζητηθεί εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η εμφανώς πια ελεγχόμενη από την ακροδεξιά πτέρυγά της, Νέα Δημοκρατία, αναφέρει σε τόνο ιδιαίτερα αυστηρό ότι «είναι  αδιανόητο να εκβιάζεται το κράτος, επειδή ένας δολοφόνος κάνει απεργία πείνας».

 Εκείνο ωστόσο που προκαλεί εντύπωση είναι η δήλωση πως «η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει αμέσως τον κατάπτυστο νόμο Παρασκευόπουλου και αμετανόητοι τρομοκράτες, όπως ο Κουφοντίνας, δεν θα παίρνουν άδεια εξόδου από τις φυλακές».
Δεν αποκλείεται στο Μοσχάτο να πιστεύουν πως η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα δίνεται χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου, μόνο που κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Από την άλλη, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζεται έτοιμο να καταργήσει μια από τις σημαντικότερες ευεργετικές διατάξεις που προβλέπονται για κρατούμενους. Πιθανόν στη Νέα Δημοκρατία έχουν αποφασίσει πως το ζητούμενο δεν είναι ο σωφρονισμός αλλά η εκδίκηση. Αν αυτό συμβαίνει, ας πάψουν τουλάχιστον να αυτοαποκαλούνται φιλελεύθεροι...
 koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: