Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Αναστολή αδείας του 401 ΓΣΝΑ για τις επεμβάσεις TAVI

Λουκέτο στην καρδιοχειρουργική κλινική του 401 ΓΣΝΑ για τις ειδικού τύπου καρδιολογικές επεμβάσεις TAVI αποφάσισε να βάλει την Παρασκευή, η εκτελεστική επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Η απόφαση αναστολής της άδειας έχει άμεση ισχύ και το νοσοκομείο θα ενημερωθεί αρμοδίως τις επόμενες μέρες, πως από εδώ και στο εξής απαγορεύεται να διεξάγει τέτοιου είδους επεμβάσεις. Το ΚΕΣΥ αποφάσισε παράλληλα να άρει την άδεια για τις συγκεκριμένες επεμβάσεις και από τη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης Euromedica. 

Η αναστολή της άδειας για το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας έρχεται σε μια περίοδο που ολοκληρώθηκε η έρευνα των Επιθεωρητών Υγείας του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι για περισσότερους από 3 μήνες ξεψάχνιζαν το σκάνδαλο των επεμβάσεων TAVI στο 401. Η έρευνα είχε ξεκινήσει έπειτα από καταγγελίες στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.», η οποία εδώ κι ένα χρόνο διεξάγει έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα. 
Η απόφαση αυτή του ΚΕΣΥ δικαιώνει απόλυτα την εφημερίδα μας, η οποία έχει μηνυθεί από τον αναπληρωτή διευθυντή της καρδιοχειρουργικής κλινικής του 401 ΓΣΝΑ για συκοφαντική δυσφήμηση. 
Η Εφημερίδα των Συντακτών» έχει παρακολουθήσει πολύ στενά το σκάνδαλο με τις TAVI και έχει προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις με πολλά αναλυτικά ρεπορτάζ:



 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: