Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

«Μετά ήρθαν για το Da Capo, δεν μίλησες...»

Πρώτα ήρθαν για το Nammos, δεν μίλησες…Μετά ήρθαν για το Da Capo, πάλι δεν μίλησες… 'Οταν θα έρθουν στο Ekali Club δεν θα χει μείνει κανείς για να μιλήσει» (1). Ο Γερμανός Πάστορας Μάρτιν Νίμελερ δεν μπορούσε να φανταστεί το δράμα της αστικής παράταξης…

Στο πασίγνωστο Da Capo του Κολωνακίου εντοπίστηκε ρευματοκλοπή και η ζημιά από την κομπίνα που διήρκεσε τουλάχιστον 5 χρόνια υπολογίζεται σε 40.000 ευρώ. Θα ήταν μια είδηση ανάμεσα στις άλλες αν το Da Capo δεν ήταν το εμβληματικό στέκι της αστικής τάξης, από όπου μάλιστα ανάρτησε φωτογραφία του να απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πρωτοχρονιά. Είναι το κοσμικό στέκι όπου η νεοφιλελεύθερη ελίτ αναλύει με έναν espresso, την οικονομία της αγοράς και χλευάζει τους «πληβείους». 
Eίναι όμως μια συμπεριφορά ενδεικτική της νοοτροπίας που κυριάρχησε για δεκαετίες στη χώρα. Η απληστία και η ασυδοσία όσων συμπεριφέρονται λες και η χώρα είναι «τσιφλίκι» τους και έχουν το «δικαίωμα» να κλέβουν ακόμη και ρεύμα. Αυτοί δεν είναι «κορόιδα», ας το πληρώσουν οι αδύναμοι. Ακριβώς αυτό είναι και το οικονομικό μοντέλο που εδραιώθηκε στο Κολωνάκι και τα «κοσμικά του στέκια» με τη νομιμοποίηση μιας πολιτικής τάξης.  
 Και ενώ οι λογαριασμοί της παρασιτικής τάξης φουσκώνουν στις Ελβετίες, οι υπόλοιποι ας δίνουν μάχες με τη φτώχια και την ηθική τους… Δωρεάν μαθήματα από ένα «κρυφό σχολείο της φιλελεύθερης αριστείας»(2).
(1) Η παράφραση της ιστορικής φράσης του Μάρτιν Νίμελερ, από τη σελίδα The roof is on fire
(2) Σχόλιο του χρήστη του twitter @elikas
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: