Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Έκτακτη χρηματοδότηση 289 εκατ. στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

 Η Κομισιόν προχωρά σε έκτακτη χρηματοδότηση στα κράτη μέλη που βρίσκονται κάτω από πίεση για την στήριξή τους στο μεταναστευτικό και την διαχείριση των συνόρων. Η Ελλάδα θα λάβει 289 εκατομμύρια, η Ιταλία 5,3 εκατομμύρια, η Κροατία 6,8 εκατομμύρια, ενώ στην Κύπρο θα δοθούν 3,1 εκατομμύρια.
Η Ελλάδα αναμένεται να αξιοποιήσει το μεγαλύτερο ποσό σε ενοικιαζόμενα καταλύματα και επιδόματα.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ,  Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν θα προχωρήσει σε έκτακτη χρηματοδότηση τις χώρες που δέχονται μεγάλες πιέσεις λόγω του μεταναστευτικού.  Η Ελλάδα πρόκειται να λάβει τη μεγαλύτερη βοήθεια από όλες τις χώρες, παίρνοντας 289 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η χρηματοδότηση θα στηρίξει τις προσπάθειες των χωρών για την αύξηση των ικανοτήτων υποδοχής, την προστασία των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων και την ενίσχυση της ικανότητας εποπτείας και διαχείρισης των συνόρων, ενώ ο Δ. Αβραμόπουλος υποστηρίζει ότι το ποσό που θα δοθεί σε κάθε χώρα είναι ικανό να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες.

«Η Επιτροπή δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει τα κράτη μέλη που βρίσκονται κάτω από πίεση λόγω του μεταναστευτικού. Η πρόσθετη έκτακτη χρηματοδότηση 305 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκαν αυτή την εβδομάδα σε αρκετές χώρες θα αντιμετωπίσει τις επείγουσες ανάγκες διασφαλίζοντας ότι οι χώροι φιλοξενίας για τις νέες αφίξεις θα είναι κατάλληλοι, ότι θα υπάρχει πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό, η ασφάλεια των πιο ευάλωτων ομάδων θα είναι εγγυημένη και ότι θα ενισχυθούν οι συνοριακοί έλεγχοι όπου απαιτείται».
 .thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: