Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Κυριάκο, πες αλεύρι η Άνγκελα σε γυρεύει

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχουν Άνγκελα Μέρκελ και Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής της στην Ελλάδα στα μέσα Γενάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανίδα καγκελάριος θα ζητήσει από τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.


Και μπορεί ο Μητσοτάκης στο εσωτερικό να το παίζει, μαζί με τον Σαμαρά, μέγας μακεδονομάχος, αλλά όταν συνομιλεί με τους ομογάλακτούς του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα λέγεται ότι τους διαβεβαιώνει πως στην περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός δεν θα πειράξει ούτε γράμμα της συμφωνίας.
Και επειδή η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για τον πρόεδρο της ΝΔ (σ.σ.: η συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να έρθει μέχρι τα μέσα Μαρτίου, το αργότερο, στη Βουλή προς κύρωση) δεν αποκλείεται να το γυρίσει στο τσάμικο και να πει κι αυτός κάνα mea culpa για το Μακεδονικό, όπως είχε κάνει κι ο Αντ. Σαμαράς μέσα στην καρδιά της γερμανικής καγκελαρίας, παρουσία της Α. Μέρκελ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ευρισκόμενος στη Γερμανία το καλοκαίρι του 2012, ως πρωθυπουργός, όταν του ζητήθηκε από τους Γερμανούς δημοσιογράφους να σχολιάσει την περίοδο που ήταν ούλτρα αντιμνημονιακός είχε πει το αμίμητο: "Ουδείς αναμάρτητος".
 documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: