Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Περίπατο στη Νέα Υόρκη ο Χριστουγεννιάτικος Γιάννης Αντετοκούνμπο (Video)

Περίπατο στη Νέα Υόρκη ο Χριστουγεννιάτικος Γιάννης Αντετοκούνμπο

Στο πρώτο Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι της καριέρας του στο ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν όπως τον περιμέναμε, ακριβώς όπως τον χρειαζόταν η ομάδα του για να συνεχίσει με στόχο την κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας.
Αυτοκρατορικός!
Οι Μπακς πέρασαν δια περιπάτου από το Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν, επικράτησαν άνετα των Νικς (109-95) και είχαν τον απόλυτο ηγέτη τους σε εξαιρετική κατάσταση. Μάλκολμ Μπρόγκντον, Μπρουκ Λόπεζ, Θον Μέικερ λειτούργησαν υποστηρικτικά στον Greek Freak, που πήρε ρεβάνς για την προ ολίγων εβδομάδων ήττα του στο πιο διάσημο γήπεδο μπάσκετ του κόσμου από την ομάδα του Μάριο Χεζόνια που δεν αγωνίστηκε.
Ο τελικός απολογισμός του Αντετοκούνμπο ήταν 30 πόντοι από 13/19 δίποντα και 4/7 βολές, 14 ριμπάουντ (12 αμυντικά – 2 επιθετικά), 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 κοψίματα σε 35 λεπτά συμμετοχής. Μπορεί η ομάδα του να μην είχε αυτή τη φορά καλά ποσοστά από την περιφέρεια, έκανε όμως ελάχιστα λάθη, είχε μάλιστα και ένα διάστημα 27 λεπτών στο οποίο δεν «πούλησε» κατοχή και έφτασε πολύ άνετα στο θετικό αποτέλεσμα.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΠΟΣΟΣΤΑ
Το ξεκίνημα των Μπακς ήταν εντυπωσιακό. Το 2-10 στο τέταρτο λεπτό οδήγησε στο πρώτο timeout του Φιζντέιλ, για να έρθει η αντίδραση των Νικς που έτρεξαν ένα εντυπωσιακό επί μέρους 16-2 και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με προβάδισμα δύο πόντων. Ο Μπρόγκντον στο πρώτο δωδεκάλεπτο κι ο Γιάννης στο δεύτερο ήταν οι δύο που ξεχώριζαν από την ομάδα του Μιλγουόκι, που είχε αέρα ενός διπόντου στο ημίχρονο (46-48), δεν έπαιζε όμως καλό μπάσκετ.
Με 3/18 τρίποντα ο Μάικ Μπουντενχόλζερ έβλεπε τους παίκτες του να μην είναι αποτελεσματικοί, ακόμη κι έτσι όμως να έχουν το προβάδισμα χάρη στους 13 πόντους και τα 9 ριμπάουντ του Greek Freak, τους 11 πόντους του Μπρουκ Λόπεζ και το 9/5/2/2 του Μπρόγκντον.
Με τον Αντετοκούνμπο να πετυχαίνει δέκα μαζεμένους πόντους στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου, οι Μπακς έχτισαν διαφορά 13 πόντων (58-71), βάζοντας 23 σε επτά λεπτά χωρίς μάλιστα να πετύχουν τρίποντο! Μετρούσαν μάλιστα 17 σερί άστοχα μετά τα 3/6 στο ξεκίνημα, με τον Στέρλινγκ Μπράουν να σπάει αυτό το άσχημο διάστημα για το 61-77 και την ομάδα του Μιλγουόκι να κρατά σε απόσταση τους γηπεδούχους.
Όταν, μάλιστα, γύρισε και ο Γιάννης για τα τελευταία οκτώ λεπτά της αναμέτρησης, τότε το ματς κρίθηκε οριστικά καθώς οι Νικς δεν είχαν ούτε την ποιότητα, ούτε τη συγκέντρωση για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από αυτό το παιχνίδι.
thefact.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: